Богат програм на “Данима зиме”

С.Та.
Богат програм на “Данима зиме”

ПРИЈЕДОР - Привредно-туристичка манифестација “Дани зиме на Козари” биће одржана 1. и 2. фебруара, потврђено је на јучерашњој сједници Организационог одбора.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић, који предсједава овом одбору, рекао је да ова манифестација представља туристичку понуду Козаре и поткозарских општина и градова.

- То су дани када велики број људи ужива на Козари, гдје вријеме проводе у дружењу и у великом броју садржаја. Сви би вољели да буде и снијега, јер је тако заиста угођај комплетан - додао је Ђаковић. 

У суботу ће, у организацији Клуба екстремних спортова “Албатрос”, бити одржан традиционални зимски планинарски марш. Ако висина снијега на Козари тада буде ишла наруку скијашима, истог дана биће одржан ски-куп, у организацији Планинарско-скијашког друштва “Љубијски рудар”.

Директор Туристичке организације града Амира Ганић потврдила је да ће централни дио манифестације бити у недјељу, када ће бити одржана гастро и спортска такмичења. 

За учеснике планинарског марша 1. фебруара биће организован превоз од Градског стадиона до Мраковице у осам часова, а за остале грађане Приједора у недјељу ће биће организован превоз са истог мјеста од девет до десет часова. Улаз у Национални парк “Козара” тога дана наплаћиваће се једну КМ умјесто уобичајене двије КМ.

Организатори 14. по реду манифестације “Дани зиме на Козари” су град Приједор, туристичке организације Приједора, Градишке, Козарске Дубице и Новог Града, те Национални парк “Козара”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана