Битније здравље него славље

Јелена Станић
Битније здравље него славље

БАЊАЛУКА - Угоститељи широм Српске отказали су организоване групне прославе најављене поводом обиљежавања Међународног дана жена у складу са новим епидемиолошким мјерама, а иако због тога очекују пад промета, сматрају да се због тренутне ситуације морају понашати одговорно, јер је приоритет здравље, а не славље.

Према посљедњим мјерама Републичког штаба за ванредне ситуације, у угоститељским објектима, без обзира на квадратуру може бити максимално 50 гостију, а забрањена је и музика уживо. Како истичу власници локала, 8. март ће ипак бити прослављен, али не онако како су планирани и они и гости.

Управник ресторана “Пет језера” у Бијељини Васко Лакић казао је да су обавијестили госте да су отказали све резервације те да ће радити у складу са прописаним мјерама.

- Путем друштвених мрежа обавијестили смо госте да неће бити организоване прославе. Не желимо да бирамо ко може ући у објекат, а ко не, тако да ће улаз бити слободан до дозвољеног броја гостију - казао је Лакић и додао су добродошли они који дођу те да ће уживати у храни, ићу и пићу, али без музике уживо.

Исто поручују и из бањалучког ресторана “Аквана”, гдје су до нових мјера могли угостити 120 грађана, а сада ће бити највише 50.

- Отказали смо све организоване прославе за радне колективе које су биле резервисане за петак, суботу и недјељу, а у понедјељак ћемо примати госте док не попунимо максимални број - казао је референт унапређења продаје у “Аквани” Мирослав Шево.

Неки су, додао је, и сами звали и отказали резервације.

Власници локала, поготово мањих, забринути су да ће их нова ограничења приморати да ставе катанац на врата и отпусте раднике.

- Боље да нас затворе него да радимо на тај начин. Неке мјере су тешко спроводиве, јер не знам како да натјерамо госте да носе маске док конзумирају пиће - тврди власник бањалучког кафића “Спацио” Дарио Муховић и додаје да су и радници и гости у страху због најављених казни те да им је промет драстично пао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана