Биљана Чекић захваљујући “Ноћним вуковима” спрема кофере за Русију: Москва више није само сан

Милијана Латиновић
Биљана Чекић захваљујући “Ноћним вуковима” спрема кофере за Русију: Москва више није само сан

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Изненађена сам и срећна, јер сам на прагу остварења велике жеље, коначно ћу посјетити Москву. Одувијек сам то жељела, али нисам могла ни замислити да ће баш “Ноћни вукови” из Републике Српске испунити мој сан.

Рекла је то за “Глас Српске” млада глумица из Козарске Дубице Биљана Чекић, која је освојила многа срца улогом у филму “Дара из Јасеновца”. Срећна и узбуђена јер би до краја љетњег распуста заједно са оцем Радованом требало да се упути ка Русији, Биљана одмара код куће и жељно ишчекује путовање. На поклон је добила мајицу са логом “Ноћних вукова”, а имала је и ту част да се с њима вози на мотору до Доње Градине.

- Први пут сам сјела на мотоцикл и било је дивно. Била сам узбуђена - рекла је Биљана која ће на јесен кренути у девети разред. Након премијере филма “Дара из Јасеновца”, стидљиво признаје да ишчекује неку нову улогу.

Највећи ослонац и подршка јој је отац Радован.

- Изненађен сам и захвалан на овом хуманом гесту. Много ми значи то што су чули жељу моје Биљане. Надам се да ће се епидемиолошка ситуација смирити и да у августу путујемо - рекао је Радован.

Предсједник Одјељења “Ноћних вукова” из Српске Горан Тадић испричао је за “Глас” да су осму по реду видовданску вожњу посветили Биљани која је улогом Даре расплакала и ганула цијелу нацију.

- Оног дана када сам погледао филм, знао сам да ћемо видовданску вожњу посветити њој. Када сам је упознао, схватио сам зашто су баш њу изабрали за ту улогу. Такву позитивну енергију, харизму, љубазност данас ријетко виђамо. Све нас је одушевила. Из једног њеног интервјуа сам схватио да има велику жељу да посјети Русију. Договорили смо са туристичком агенцијом “Динамик турс” из Брчког да јој поклонимо ваучер који би њој и њеном тати покрио све трошкове одласка и боравка у Москви - рекао је Тадић. Биљану и њеног оца ће, додао је, у Русији дочекати “Ноћни вукови” и бити им на услузи за све што им буде требало током боравка тамо.

- Током ручка у мјесту Гуњевци у Козарској Дубици питао сам је да ли се некад возила мотоциклом и да ли се плаши. Рекла је да није и да има жељу па смо у Доњу Градину кренули мојим мотоциклом. За то кратко вријеме дружења имали смо неколико анегдота. По доласку у Доњу Градину обоје смо покушавали скинути њену кацигу, али није ишло. Вукли смо, развлачили кацигу, али није нам полазило за руком. Тек касније смо видјели да смо заборавили откопчати каиш. Слатко смо се насмијали - испричао је Тадић. Због пандемије вируса корона, у вожњи је ове године учествовало свега 70 вукова из Српске, Србије, Црне Горе и новоформираног одјељења из Швајцарске. Дружење су започели на језеру Балкана, а наредног дана добивши благослов у Храму Светога Саве у Мркоњић Граду, мотоциклима су кренули у традиционалну вожњу.  Положили су цвијеће на споменик погинулим борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату у тој општини, као и на споменик 12 беба у Бањалуци. На ручку у Гуњевцима дочекао их је министар рада и борачко-инвалидске заштите, њихов почасни члан Душко Милуновић, свештеник Саша, те Биљана и бројни мјештани. Обишли су и цркву крви и мозгова у Драксенићу, Доњу Градину, а потом наставили даље до Добоја. Обишли су и споменик најмлађег погинулог борца Војске РС Споменка Гостића, а вожњу су завршили на Дугој њиви гдје је на Видовдан обиљежена годишњица пробоја коридора.  Огранак “Ноћних вукова” у Српској броји 33 члана.

- Са великим опрезом и пажњом одабирамо чланове. То морају бити људи који немају криминални досије, не користе наркотике, да су честити, патриоте и људи који се цијене у својим срединама - истакао је Тадић и додао да број ноћних вукова у цијелом свијету прелази 7.000.

Бајк шоу

Говорећи о плановима “Ноћних вукова” Горан Тадић је рекао да би требало да учествују на мото скупу у Бугарској, а планирају и одлазак на Хиландар.

- План је да ове године идемо и у Севастопољ у Русији на највећи бајк шоу на свијету, који ће се одржати 7. и 8. августа - рекао је Тадић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана