Билећи недостају смјештајни капацитети

Срна
Билећи недостају смјештајни капацитети

БИЛЕЋА - Све херцеговачке општине и град Требиње обезбиједили су мјесто за карантин онима који долазе из других земаља, док општина Билећа има проблем са смјештајним капацитетима, па су се зато за помоћ обратили Оружаним снагама БиХ, али одговор још није стигао.

Менаџер општине Билећа Михајло Вујовић рекао је Срни да актуелни карантин који се налази у просторијама некадашње “Билећанке” има свега петнаестак лежајева, а само јуче у карантин је смјештено осам лица.

“Има више од 10 дана од како смо упутили редовним путем захтјев да нам се за ову намјену изда амбуланта у касарни Билећки борци. Тај објекат је и издвојен у самој касарни и има одличне услове за карантин, међутим још немамо одговора од Оружаних снага БиХ. Очекујемо сваки дан да стигне одговор”, каже Вујовић.

Доктор породичне медицине у Гацку Срђан Кравић рекао је Срни да је и ова општина обезбиједила карантин.

“У Парохијском дому, односно поред капеле, општина је обезбиједила одговарајући смјештај са осам кревета, обезбијеђена је вода и храна. Немамо ниједно лице у том карантину”, навео је Кравић.

Општина Невесиње у карантин је преуредила просторије Основне школе у селу Оџак, а први становници су већ стигли.

У Љубињу је карантин направљен у Спортској дворани, а у Берковићим у објекту Ловачког дома.

Требињски карантин је у Дому ученика, надлежни кажу да располаже са око 200 лежајева. Током претходна 24 часа још четири особе су смјештене у требињски карантин.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана