Билећани овацијама дочекали Тијану Бошковић

Срна
Билећани овацијама дочекали Тијану Бошковић

Билећ - Најбоља одбојкашица свијета и Европе Тијана Бошковић стигла је данас у родну Билећу, гдје је у препуној спортској дворани која носи њено име дочекана уз аплаузе и овације.

Бошковићева је рекла новинарима да је срећна што је издвојила вријеме да дође у родну Билећу, нагласивши да увијек са поносом истиче одакле долази и радо се враћа кући да са суграђанима прослави успјехе.

“Поносна сам на нас и успјех који смо оствариле - одбраниле смо титулу европског првака. Хвала мојим Билећанима за огромну подршку свих ових година, која нам много значи. Током првенства смо осјећали подршку и она нам је била додатни мотив да будемо још јаче”, истакла је Тијана.

Говорећи о финалу Европског првенства против Турске, Бошковићева је навела да није било лако играти пред 14.000 турских навијача.

“Упркос томе што смо губиле 9:6 у петом сету, успјеле смо да останемо мирне главе, да не паднемо под притиском и да одбранимо титулу”, навела је Бошковићева, која је на протеклом Европском првенству проглашена за најкориснијег играча /МВП/.

Начелник општине Билећа Миљан Алексић истакао је да Билећани много воле и поштују Тијану, што су и доказали овим дочеком.

“Видјели сте колико Билећа воли и поштује Тијану. Она је то заслужила понашањем и игром. Желимо јој много успјеха, а она ће вјероватно још дуго прослављати Билећу”, рекао је Алексић.

Колико су Билећани поносни на своју суграђанку, свједочи и то што је прије неколико мјесеци Универзална спортска дворана, у којој је Тијана направила прве одбојкашке кораке, названа по њој, а у плану је да у Билећи буде оформљен одбојкашки камп са њеним именом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана