Бијељина: Волонтери помажу грађанима у изолацији и пензионерима

ГС
Бијељина: Волонтери помажу грађанима у изолацији и пензионерима

БИЈЕЉИНА - Кол-центар бијељинске Градске управе за помоћ лицима старијим од 65 година и лицима у изолацији почео је са радом 24. марта.

У Центру су ангажована четири тима који раде од понедељка до суботе, у термину од осам до 16 часова.

Поред припадника Јединице за опште намјене градске Цивилне заштите, при Кол-центру ради и 47 волонтера. Након примљеног позива у Центру, они добију податке о лицу које је упутило позив и одлазе на терен како би помогли лицима која не смију напуштати домове.

Првог радног дана Центра примљено је 45 позива. На 30 захтјева упућених Кол-центру одговорено је позитивно, док преосталих 15 захтјева није било у надлежости ових тимова.

 - Апелујем на грађане да не злоупотребљавају волонтере и припаднике Цивилне заштите који раде за Кол-центар, јер смо имали ситуације да помоћ траже лица која нису сама и уз себе имају особе које им могу помоћи. Осим тога, није могуће да волонтери подижу пензије за старија лица, већ је искључива намјена овог сервиса помоћ приликом набавке хране и куповине лијекова онима који не смију да се крећу ван својих кућа и станова. У случају набавке лијекова, службеници кол-центра се претходно договоре о рецептима са љекарима у Дому здравља, а затим купују лијекове и носе суграђанима који су то тражили – истакла је координатор Кол-центра Љубица Млађеновић.

Она је нагласила да сви припадници Јединица за опште намјене и сви волонтери који раде за Кол-центар имају маске и рукавице, односно адекватну заштиту и акредитацију од Градске управе.

Бројеви телефона кол-центра су 055 233 154 и 055 233 155.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана