Бијељина: Унапређење инфраструктуре у Амајлијама

Срна
Foto: НН

БИЈЕЉИНА- Асфалтирање пута од цркве према сеоском гробљу у Амајлијама код Бијељине у дужини од 1.800 метара кошта 194.000 КМ, од чега су мјештани обезбиједили учешће од 30 одсто, док ће преостали износ бити издвојен из градске касе, речено је на састанку градоначелника Миће Мићића и чланова Савјета ове мјесне заједнице.

Осим пута, који ће бити завршен у наредним данима, на састанку је разговарано и о могућностима санације прилазног пута у село, али и о још неколико тема које су од важности за становнике Мјесне заједнице Амајлије.

Мићић је најавио и помоћ Градске управе Бијељина за житеље новог насеља у Амајлијама.

"У дотрајалим зградама алтернативног смјештаја је дрвена столарија која ће бити замијењена. Вриједност овог пројекта је 46.000 КМ, а средства за његову реализацију биће ускоро обезбијеђена", рекао је Мићић новинарима.

Он је најавио да се очекује да у сарадњи са Секретаријатом за расељена лица и миграције Републике Српске, у оквиру новог насеља почне изградња још једног стамбеног објеката од 12 станова.

"Град ће, као и до сада, осим израде пројекта, обезбиједити инфраструктуру, укључујући асфалтирање приступних путева и неопходне дозволе и сагласности за градњу. Почели смо изградњу објекта у којем ће станари насеља имати просторије за друштвене садржаје и продавницу, тако да, када наредна зграда од 12 станова буде завршена, станари насеља ће имати потпуно уређено мјесто за живот", рекао је Мићић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице у Амајлијама Младен Трифковић захвалио је Градској управи што ће помоћи у изградњи пута према гробљу, који је изузетно значајан за мјештане.

"Очекујемо добру сарадњу и у реализацију наредних пројеката у Амајлијама, а заједно смо одредили приоритете које је потребно постепено рјешавати", истакао је Трифковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана