Бијељина: Радови на каналу Дашница улазе у завршну фазу

Срна
Бијељина: Радови на каналу Дашница улазе у завршну фазу

БИЈЕЉИНА - Пројекат уређења канала Дашница кроз Бијељину реализује се према планираној динамици и улази у завршну фазу, саопштено је из "Вода Српске".

Радови су почели у јуну 2018. године и пројекат би у потпуности требало да буде завршен до септембра.

Дужина дионице уређења канала Дашница кроз град Бијељина је 2.600 метара, гдје ће укупно бити уграђено око 8.000 метара кубних камена, око 2.500 метара кубник бетона, 25.000 метара арматуре и око 15.000 метара кубних земљаних радова.

У оквиру овог пројекта на обје обале канала Дашница биће изграђено око четири километра пјешачких, рекреативних и бициклистичких стаза са галеријама, расвјетом и осталим пратећим садржајима, као и око 960 метара канализационе мреже.

Овај пројекат има још једну компоненту која се односи на реконструкцију спојног канала између канала Дашница и Мајевичког ободног канала у дужини од 750 метара, реконструкцију спојне грађевине између канала Дашница и канала Глоговац, те реконструкцију још једног дијела канала Дашница у дужини од око 320 метара, наводи се у саопштењу.

Средства за пројекат уређења канала Дашница кроз град Бијељина обезбиједила је Влада Републике Српске из кредита Европске инвестиционе банке, у оквиру кровног пројекта "Хитне помоћи и заштита од поплава у Републици Српској" укупне вриједности 55 милиона евра.

Уз Владу Српске и ресорно министарство, учесници у пројекту уређења канала Дашница су Јавна установа "Воде Српске" Бијељина као инвеститор и град Бијељина.

Извођач радова је фирма "Бук промет". 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана