БиХ и ЕУ повезани кроз добро на ревији у Бањалуци

Г.С.
БиХ и ЕУ повезани кроз добро на ревији у Бањалуци

БАЊАЛУКА - „Повезани кроз добро” порука је која је обиљежила модну ревију под називом “Made in BiH“ одржане вечерас у Бањалуци у организацији Европске уније у Босни и Херцеговини и у сарадњи са модним фестивалом European Fashion Passport.

Догађај је окупио и повезао компаније модне и текстилне индустрије из Маглаја, Лакташа, Сарајева, Зенице, Костајнице, и других локалних заједница, које су развиле или покренуле своје пословање уз подршку Европске уније.

 - Босна и Херцеговина има огроман потенцијал и уз праву подршку, подузетници су показали да могу успјети. Подржавајући пословање у овој земљи, ЕУ не дјелује као донатор, већ као инвеститор у будућност Босне и Херцеговине на њеном путу ка ЕУ. Од почетка пандемије, осигурали смо око 70 милиона еура кроз различите програме, како би подузетницима и предузећима у Босни и Херцеговини пружили финансијску и практичну подршку која им је потребна. Јер ми смо зауста „повезани кроз добро”, рекао је амбасадор Јохан Сатлер, шеф Делегације ЕУ у БиХ и специјални представник ЕУ у БиХ.

Кроз пројекат EU4BusinesRecovery, Европска унија је осигурала бесповратна средства у вриједности од 1,3 милиона евра за 29 локалних компанија у сектору производње текстила, одјеће, коже и обуће.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана