Без утврђених неправилности у 401 контроли

Срна
Без утврђених неправилности у 401 контроли

БАЊАЛУКА - Инспекција није утврдила неправилности приликом 401 контроле поштовања превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама.

Ове контроле инспекцијски органи извршили су протекле седмице.

Из Инспектората Републике Српске констатују да су појачан инспекцијски надзор и оштрија казнена политика утицали на одговорност и свијест појединаца који су у претходном периоду кршили прописане мјере.

У саопштењу се оцјењује да су, упоређујући укупан број контрола са бројем контрола приликом којих су утврђене неправилности, привредни субјекти схватили значај поштовања дефинисаних мјера за рад у вријеме пандемије вируса корона.

Из Инспектората упозоравају да ће и у наредном периоду наставити појачане контроле, те позивају привредне субјекте да се досљедно придржавају прописаних мјера да би несметано радили, јер циљ инспекције није кажњавање.

Имајући у виду предстојеће празнике, из Инспектората позивају и грађане да благовремено обаве планиране обавезе и куповину да би се избјегле веће гужве, под истим условима задовоље потрошачке потребе, као и несметан рад трговаца.

"Предстојећи божићни и новогодишњи празници традиционално представљају вријеме веће потражње за одређеним производима, те вјерујемо да ће грађани и у току празничне куповине показати одговорност и друштвену дисциплину. Кориштењем маске, дезинфекцијом руку приликом уласка у трговачке објекте и држањем дистанце у односу на друге потрошаче, знатно се смањује ризик, а потрошачима се омогућава несметана куповина", истиче се у саопштењу.

Инспекција је до сада извршила 25.950 контрола, од чега је 344 било са утврђеним неправилностима, те су субјектима изречене казне у износу од око 364.000 КМ, док је за 30 објеката изречена привремена мјера забране рада.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана