Без снијега у наставку новембра

N1
Без снијега у наставку новембра

Усљед притјецања влажне и топле зрачне маса са југа, почетак друге декаде новембра обиљежиће надпросјечно топло и претежно облачно вријеме са кишом, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Више падавина прогнозира се у Херцеговини и у Крајини, а на истоку и сјевероистоку земље очекује се слаба киша уз чешћа раздобља без падавина. Магле и ниске облачности може бити понегдје у централним и сјеверним подручјима Босне. Током првог дијела седмице дуваће ће умјерен до јак вјетар у јужним и југозападним подручјима.

Јутарње температуре ваздуха кретаће се од 5°Ц до 11°Ц у Босни, у Херцеговини до 14°Ц. Максималне дневне температуре кретаће се од 10°Ц до 15°Ц у Босни, на југу земље до 20 °Ц.

Према расположивим синоптичким картама и наредне седмице (18 - 25.11.) наставља се нестабилно вријеме са кишом и пљусковима. Киша ће бити израженија у Херцеговини и западној Босни. Температуре ваздуха у благом паду, али ће мразеви и у овом периоду на мањим висинама изостати.

Јутарње температуре ваздуха прогнозирају се између 2°Ц и 7°Ц у Босни, на југу земље до 10°Ц. Највеће очекиване дневне температуре између 6 и 12°Ц, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана