Без сагласности о термину редовне сједнице, затражена посебна

Срна
Без сагласности о термину редовне сједнице, затражена посебна

ПРИЈЕДОР - На састанку шефова одборничких клубова Скупштине града Приједора данас није постигнут договор о термину одржавања наредне сједнице, након што је 17 одборника поднијело захтјев да она буде одржана у четвртак, 20. фебруара, рекао је предсједник градског парламента Ајдин Мешић.

Он је навео да из приватних разлога, а ријеч је о здравственој ситуацији члана породице, као термин за одржавање сједнице није могао да прихвати 20. фебруар, што је на састанку уважено. 

"Флексибилност предлагача да термин буде помјерен за раније не даје довољно простора да сједница буде квалитетно припремљена. Нејасно је зашто није прихавећн приједлог, изнесен на данашњем састанку, да сједница буде 24. фебруара, будући да тај датум омогућава и квалитетну припрему и поштовање свих прописа и рокова", рекао је Мешић Срни. 

Мешић је истакао да је свакако планирао да сазове редовну сједницу у овом мјесецу и да му, с обзиром на то, није јасно форсирање одређеног датума. 

"Да ли то значи да предлагачи само за тај датум имају довољно руку?", питао је Мешић. 

Он је потврдио да је данас, након непостизања договора на састанку шефова одборничких клубова, добио и захтјев за сазивање посебне сједнице за уторак, 18. фебруар. 

"И у вези с тим захтјевом поступићу у складу са прописаним процедурама, као и увијек. И даље није јасно какву разлику чини шест дана, поготово ако знамо да ни раније моје приједлоге да у дневни ред буду уврштене информације о судским пресудама на штету Скупштине града Приједора није прихватала ова иста група одборника, која сада инсистира да и знатно раније од предвиђених рокова буду размотрене такве информације о најновијим пресудама", рекао је Мешић. 

Шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Приједора Далибор Павловић рекао је данас Срни да је 17 одборника најприје затражило редовну сједницу, за шта су испунили услове, а да су, након што није усаглашен термин за њу, били приморани да траже одржавање посебне сједнице, за коју су, такође, испуњени услови. 

"Прихватили смо приватне разлоге које је изнио предсједник Скупштине за првобитно предложени датум - 20. фебруар. Тражили смо 19. фебруар, а сада тражимо да посебна буде одржна 18. фебруара и предсједник је дужан да је сазове на тражени датум, а дневни ред може бити утврђен на самој сједници", изјавио је Павловић. 

Павловић је навео да је сједницу потребно одржати што прије јер је неопходно усвојити програм рада Скупштине града и због тога што су стигле пресуде суда по приватним тужбама, због којих је потребно извршити одређене измјене. 

"Сматрамо да и предсједник Скупштине и градоначелник опструишу рад парламента", поручио је Павловић. 

Претходна сједница Скупштине града Приједора, и прва у овој години, одржана је 3. фебруара и завршена је без усвојеног дневног реда. 

Скупштина града Приједора броји 31 одборника. Прије годину дана већину, коју је предводио ДНС, напустио је СНСД и формирао нову скупштинску већину од 24 одборника. Временом се тај број смањивао и на посљедњој сједници није било већине која би усвојила дневни ред.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана