Бесплатна телефонска линија за савјетовање пацијената

Срна
Бесплатна телефонска линија за савјетовање пацијената

БАЊАЛУКА - Фармацеутско друштво Републике Српске отворило је бесплатну телефонску линију путем које сви заинтересовани могу да добију стручне савјете о лијековима и превенцији.

Из овог друштва наводе да ће позивом на број телефона 0800 5 07 12 заинтересовани добити стручне инФормације и савјете о лијековима /помоћ при избору самомедикације, информације о дозирању лијекова/, савјете о превенцији, о додацима прехрани и све друге информације које су стручног карактера.

"Циљ ове акције јесте да пацијентима омогућимо доступност стручних и провјерених информација због ограниченог кретања узрокованог пандемијом вирусом корона", саопштено је из Фармацеутског друштва Републике Српске.

Линија је радним даном отворена од 8.00 до 20.00 часова, а суботом од 8.00 до 14.00 часова, док недјељом и празником није предвиђен рад.

Савјете и информације на волонтерској основи дају магистри фармације који имају искуство у раду у апотеци.

"Ово би био допринос наше фармацеутске заједнице да се подрже акције Нисте сами и Остани код куће. План је да линија буде у функцији у априлу и мају, а по потреби и дуже", закључили су из овог удружења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана