Бањалука: До сада стигло 10.500 захтјева за борачки додатак

Srna
Foto: Бањалука.рс.ба

БАЊАЛУКА - У Одјељење за борачко-инвалидску заштиту града Бањалука до сада је стигло 10.500 захтјева за остваривање права на мјесечни борачки додатак.

Уз овај велики број захтјева, примљено је и 500 нових захтјева за категоризацију бораца, који ће по завршетку категоризације поднијети захтјев за признавање мјесечног борачког додатка, саопштено је из Градске управе.

"Примљено је и 200 пресељења списа, тј. борци који су дошли у Бањалуку из других локалних заједница, а нису пренијели своју војну евиденцију, то чине ових дана, а по извршеној евиденцији и они ће поднијети захтјев за мјесечни борачки додатак", рекао је овлаштени потписник у Одјељењу за борачко-инвалидску заштиту Радивој Мајсторовић.

Он је навео да је издато и нових 100 увјерења о учешћу у рату, да ће сви они бити категорисани и да ће већина поднијети захтјев за признавање мјесечног борачког додатка.

Мајсторовић је напоменуо да је Одјељење за сада добило само инструкцију из ресорног министарства, те да ће поступање према захтјевима услиједити након што Министарство достави уредбу.

Према његовим ријечима, немогуће је одједном ријешити све захтјеве, имајући у виду њихов велики број.

"Стога молимо борце за стрпљење и напомињемо да нико неће бити оштећен. Без обзира на то у којем мјесецу ће добити ново рјешење, исплата ће ићи како је прописано. Односно ако је поднесен захтјев у септембру право на мјесечни додатак тече од првог октобра, ако захтјев поднесу у октобру право ће да тече од првог новембра...", појаснио је Мајсторовић.

Из Градске управе подсјећају да је Влада Републике Српске донијела Уредбу за мјесечни борачки додатак по којој сви борци који имају најмање један мјесец учешћа у зони борбених дејстава имају право на мјесечни борачки додатак.

Захтјев за остваривање права на мјесечни борачки додатак доступан је испред Пријемне канцеларије у приземљу зграде Градске управе, а попуњен са копијом текућег рачуна, уколико ће се исплата вршити путем текућег рачуна, треба предати у Пријемну канцеларију, шалтери један и два.

Пријем захтјева у Бањалуци је почео 11. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана