Бањалучка пивара помаже у борби против вируса корона: Донирају 20.000 маски трговцима

М. М. Б.
Бањалучка пивара помаже у борби против вируса корона: Донирају 20.000 маски трговцима

БАЊАЛУКА - Бањалучка пивара у жељи да помогне радницима у маркетима, без којих не би било могуће снадбјевање животним намирницама, донираће 20.000 маски продавцима и продавачицама као вид подршке у заштити од корона вируса.

- Сматрамо да су они поред медицинског особља први на линији изложености од вируса и без њих не бисмо могли нормално функционисати - навели су из Бањалучке пиваре.

Истакли су да у протеклом периоду, Бањалучка пивара ради са половином својих регуларних капацитета, те многи запослени не раде, раде скраћено или од куће.

- Упркос паду промета и прихода, Пивара не престаје да брине о својим запосленима и с тим у вези донела је одлуку да усљед пандемије неће бити отпуштања нити смањења плате нити једном од својих радника. Оно што је најбитније у недељама које су испред нас јесте да наставимо са мерама заштите људи и запослених, да подржимо заједницу у којој живимо и да наставимо са производњом, како би сачували две најбитније ствари које има Бањалучка пивара а то су људи и бренд Нектар - изјавио је генерални директор Бањалучке пиваре Илија Шетка.

Сви запослени у Бањалучкој пивари се од почетка ширења корона вируса, у потпуности придржавају мјера заштите како интерних тако и свих које прописује Влада РС, а Шетка наглашава да је брза реакције надлежних и Пиваре била правовремена те да имамо шансу да кроз пандемију прођемо далеко боље него многе друге земље и фирме које нису имале ту врсту свијести и одлучности.

- Сигурни смо, без обзира што је испред нас једна тешка година, да ће Бањалучка пивара и Нектар изаћи из пандемије без других последица изузев великог пада пословног прихода и слабијих резултата. Надамо се да ћемо након што се стање нормализује, брзо наставити са свим планираним активностима на тржишту, те релативно скоро вратити производњу на уобичајени ниво. У овом тренутку најбитније је здравље, стрпљење и победа над вирусом - истакао је директор Бањалучке пиваре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана