Бањалучанке на европском скупу лица са инвалидитетом

Срна
Бањалучанке на европском скупу лица са инвалидитетом

Бањалука - Представнице Удружења жена са инвалидитетом "Ника" из Бањалуке учествовале су на осмом "Фридом драјв" скупу и конференцији Европске мреже за независан живот, који су недавно одржани у Бриселу.

Тања Мандић Ђокић, Вера Бошковић, Вања Чолић, Душица Липовац и Тијана Ћуп из Бањалуке представљале су БиХ на највећем европском скупу лица са инвалидитетом која се залажу за самосталан живот.


На радионицама организованим у оквиру скупа било је ријечи о омогућавању примјене конвенције УН о правима лица са инвалидитетом, као и обезбјеђењу предуслова за самосталан живот на локалном нивоу, наводи се у саопштењу Удружења жена са инвалидитетом "Ника".

У протестној шетњи улицама Брисела и испред зграде Европског парламента лица са инвалидитетом из цијеле Европе тражила су право на рад и видљивост у друштву, поручујући да се слобода за лица са инвалидитетом огледа у могућности кориштења персоналне асистенције.

Одлазак Бањалучанки на "Фридом драјв 2017", који је одржан крајем септембра, омогућила је норвешка организација за самосталан живот лица са инвалидитетом "Улоба Норвеј".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана