"Бања Врућица" поучним видео клиповима помаже грађанима у изолацији

Глас Српске
Foto: Велибор Трипић

ТЕСЛИЋ- Здравствено-туристички центар "Бања Врућица" из Теслића прикључила се друштвено одговорној акцији "Остани код куће" због вируса корона и формираће YouTubе канал са видео клиповима из пет различитих сегмената који ће се од сутра пуштати сваки дан бар по један.

У овим видео клиповима ће мотивисати људе да остану код куће и сачувају своје и здравље својих најмилијих.

Александар Радошевић, извршни директор за операције, маркетинг и продају у ЗТЦ "Бања Врућица", рекао је да на овај начин желе свим становницима да пруже поучан, забаван и занимљив садржај како би вријеме проведено у затвореном простору искористили на најбољи начин.

"Формираћемо пет видео клипова које ћемо објављивати свакодневно.

Апелујемо на све људе да остану код својих кућа, да се стрпе како бисмо што прије наставили са животом на који смо навикли", истакао је Радошевић.

Како је навео, први клип ће бити "Останите здрави" у којем ће љекари и специјалисти из ЗТЦ "Бања Врућица" давати савјете како да сачувате своје здравље у вријеме ограниченог кретања.

Други ће бити "Вјежбај код куће" у којем ће момци који су задужени за спорт и рекреацију у ЗТЦ "Бања Врућица" давати савјете како да радите вјежбе и одржавате форму у овој ситуацији.

Трећи ће бити "Мала школа кулинарства" у којем ће кувар у овој установи давати кулинарсве савјете који ће бити прилагођени овој ситуацији.

Четврти је "А сад мало уживања" гдје ће њеллнесс терапеути давати савјете како да у свом дому направите мали њеллнесс, и посљедњи "Божине кућне мајсторије" гдје ће главни мајстор у  ЗТЦ "Бања Врућица" дати конректне савјете за ситне поправке у кући.

"До краја ове седмице ће бити трећи пут у историји како нећемо имати ниједног госта, а први и други пут се десило у посљедња два рата, што довољно говори о озбиљности ситуације. Продужили смо уговоре за 15 радника којима је уговор истицао крајем марта, како би им обезбиједили егзистенцију у овим тешким временима", казао је Радошевић.

Милан Живковић, радник за спорт и рекреацију у ЗТЦ "Бања Врућица", истакао је да је заједно са колегама направио програм како би омогућили одржавање форме и вјежбање у овој ситуацији.

"Припремили смо вјежбе обликовања, вјежбе за груди, леђа и ноге. Важно је да останемо у форми због дужег временског периода који проводимо у кући", нагласио је Живковић.

Ненад Босић, кувар у овој установи, заједно са осталим куварима осмислио је неколико јела која се једноставо праве, а како би свима олакшао ситуацију у којој су се нашли због вируса корона.

"То ће бити јела која ћемо правити од намирница које већина људи има у кућама. Потрудићемо се да она буду јефтина и приступачна свима", додао је Босић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана