Бања Дворови остаје ковид болница

Срна
Foto: РТРС

БИЈЕЉИНА- Бања Дворови у Бијељини остаје ковид болница до даљег због неповољне епидемиолошке ситуације у граду са тенденцијом погоршања, најавио је градоначелник Љубиша Петровић.

Након сједнице Градског штаба за ванредне ситуације Петровић је рекао да је Дом здравља спреман да од понедјељка, 8. марта, започне вакцинацију.

Петровић је истакао да се морају сачувати капацитети ковид болница и назвао здравствене раднике херојима, а грађанима је поручио да сви имају личну одговорност у борби против вируса корона као што су смањење контаката и пооштрене мјере заштите.

Он је додао да је здравље људи најважније и да је сваки сачувани живот богатство друштвене заједнице, те најавио појачан инспекцијски надзор и контролу угоститељских објеката у придржавању мјера усмјерених на спречавање ширења вируса корона.

Контролу ће вршити мјешовите патроле комуналне полиције, инспектора и полиције.

На сједници Градског штаба за ванредне ситуације Бијељина је ускладила све мјере са обавезама и препорукама Републичког штаба, као што су забрана јавних окупљања у групама већим од 50 лица и породичних скупова у групама већим од 10 лица, забрана рада фитнес центрима и извођење музике уживо у угоститељским објектима које је било дозвољено од 1. марта.

Петровић је рекао да на локалном нивоу нема потребе за ригорознијим мјерама, али да се морају поштовати све препоруке Републичког штаба за ванредне ситуације, јер је приоритет сачувати људске животе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана