Аутистичног дјечака у школи у Цазину малтретирао вршњак

ГС
Аутистичног дјечака у школи у Цазину малтретирао вршњак

ЦАЗИН - На друштвеној мрежи "Фејсбук" појавио се снимак из средње школе у Цазину на којем се види како један младић у учионици малтретира дјечака са посебним потребама, преноси портал Кликс.

Како је наведено, инцидент се десио у Другој средњој школи у Цазину, а како се јасно може видјети на снимку, дјечака је малтретирао вршњак који је том приликом бацао његове ствари на под и гурнуо му стол.

Дјечак који је жртва вршњачког насиља, има аутизам.

Директор Друге средње школе у Цазину Харис Ћоралић је најавио да ће школа предузети законом прописане мјере да би казнили оне који су учествовали у овом срамотном чину.

- У току јучерашњег дана, путем друштвене мреже "Фејсбук", појавио се видеозапис у којем се могу примијетити елементи вршњачког насиља, а који се, на основу приказаног, десио у нашој школи и у којем су актери ученици наше школе. Школа је одмах по сазнању и утврђивању идентитета истих, реаговала те случај пријавила надлежнима, а у оквиру својих надлежности, Школа ће подузети законом прописане мјере - изјавио је Ћоралић те позвао јавност да се суздржи од непримјерених коментара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана