Асистент на Правном факултету удаљен са радног мјеста

ГС
Асистент на Правном факултету удаљен са радног мјеста

БАЊАЛУКА - Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин донио је данас рјешење да са радног мјеста вишег асистента на Правном факултету буде удаљен Његослав Јовић против којег ће бити спроведен дисциплински поступак због сумње на тежу повреду радне обавезе и дисциплине, као и поступак пред Етичким комитетом.

У саопштењу Универзитета наводи се да се у приједлогу декана Правног факултета Жељка Мирјанића за удаљење радника са радног мјеста вишег асистента наводи да сви докази указују на непрофесионално и морално неприхватљиво понашање радника, чиме је нанесена озбиљна штета Универзитету у Бањалуци.

Мирјанић је доставио и иницијативу за покретање дисциплинског поступка због основане сумње на тежу повреду радне обавезе и дисциплине као и захтјев Етичком комитету за утврђивање повреде Кодекса етике Универзитета у Бањалуци.

-Универзитет у Бањалуци још једном најоштрије осуђује сваки облик неакадемског и непрофесионалног понашања свих запослених, те позива све који имају сазнања о било каквом облику недоличног понашања да то пријаве руководству Универзитета и његових чланица. Наглашавамо да ће Универзитет у сваком тренутку преузети све потребне мјере с циљем заштите интегритета Универзитета, као и свих студената и запослених - истиче се у саопштењу.

Медији у Српској раније су објавили да се виши асистент нашао се под полицијским проверама након што су се у јавности појавиле информације да је био жртва физичког напада, и то након што га је супруга ухватила у превари са студенткињом поменутог факултета.

Према информацијама које су доспјеле у јавност, у канцеларији поменутог асистента појавила се супруга, која је и начинила снимак који је експресно почео да се шири друштвеним мрежама и популарним апликацијама.

Недуго након тога је друштвеним мрежама, а и појединим апликацијама почео да се шири снимак њега са студенткињом, као и фотографије на којима се види поломљено стакло у канцеларији, а на појединим дјелићима се налази и крв.

Из ПУ Бањалука у петак су им рекли да им напад није пријављен, али да су покренуте одређене провјере.

- На основу снимка који се појавио у јавности полиција је покренула провјере како би се утврдиле све околности и аутентичност снимка, након чега ће, по потреби, бити обавијештене надлежне институције - наводе у ПУ Бањалука.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана