Арлов уручио Ђокићу захвалницу за допринос за помоћ Србима у Косовској Митровици

Срна
Арлов уручио Ђокићу захвалницу за допринос за помоћ Србима у Косовској Митровици

БАЊАЛУКА - Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је данас у Бањалуци министру енергетике и рударства Републике Српске Петру Ђокићу захвалницу за допринос изградњи стамбене зграде у Косовској Митровици која ће бити на располагању Србима са Косова и Метохије.

Ђокић је истакао значај да друштво брине о српском народу гдје год да се налази, те да се на различите начине потврди снажна веза Српске и Косова и Метохије.

- Нећемо да прихватимо да нас дијеле границе, него живимо заједно и са заједничким циљем, да будемо подршка једни другима - рекао је Ђокић Срни.

Он рекао да је поносан што је и у функцији предсједника Социјалистичке партије, а и као министар, био подршка Србима са Косова и Метохије.

- Врло одлучно ћу наставити да пружам помоћ за овакве пројекте јер на овакав начин најбоље манифестујемо јаку везу између Републике Српске и Косова и Метохије - рекао је Ђокић.

Арлов је истакао је да је Ђокић један од кључних људи захваљујући којима је Влада Републике Српске помогла изградњу зграде у Косовској Митровици.

- Зграда има осам станова за социјално угрожене српске породице са Косова и Метохије, а у њој је и сједиште Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" - рекао је Арлов.

Он је додао да је Социјалистичка партија, чији је Ђокић лидер, донирала финансијска средства за изградњу овог дневног центра.

Арлов је изразио наду да ће Ђокић наставити са подршком раду Удружења, те да ће својим ауторитетом помоћи да се заврши изградња Дневног центра, чија је укупна вриједност око 270.000 евра.

- Потребно нам је још око 40.000 евра да бисмо завршили дневни центар и предали га на кориштење за више од 160 дјеце и младих са потешкоћама у развоју - рекао је Арлов.

Арлов је Ђокићу уручио Захвалницу, те књигу "Хумано Срце Српске" и бисту блаженопочившег патријарха Павла израђену у Лепосавићу на Косову и Метохији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана