Арлов: Сакупљено више од 3.500 потписа подршке

Srna
Арлов: Сакупљено више од 3.500 потписа подршке

ШАМАЦ - Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије Милорад Арлов рекао је Срни да је прикупљено више од 3.500 потписа на подручју Космета за слање петиције због забране његовог уласка на Космет 26. јуна. Арлов је најавио да ће наредних дана копије петиције Министарству унутрашњих послова у Приштини предати адвокат Дејан Васић из Косовске Митровице који га правно заступа "у намјери да му се врати демократско право уласка на Косово и Метохију".

Он је навео да ће Васић копију петиције предати и међународним институцијама задуженим за спровођење демократије и равноправности свих грађана на Космету "и оним добронамјерним које помажу и желе добро Косову и Метохији".

Арлов је захвалио Удружењу родитеља "Подржи ме", руководству, члановима, основним школама, многобројним породицама, предузећима, пријатељима и свима који су искрено дали свој потпис, истичући да му та подршка даје огромну снагу, вољу и право да све оно што је радио протеклих скоро 13 година за српску народ на Космету вриједи пуно више.

"Ваши слободни, искрени и својевољни потписи дају ми легитимитет, огромну снагу и још већу вољу за све велике пројекте Одбора, као и да изградњу Дневног центра Подржи ме-9. јануар што прије завршимо, да помажемо лијечење болесне дјеце и за подршку дјеци и младима са потешкоћама у развоју", истакао је Арлов.

Он је додао да Одбор жели да у наредним годинама настави пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" који је овог љета одгодила пандемија вируса корона.

"Желимо да у још већем броју дјеца долазе у своју другу кућу Републику Српску, да стипендирамо дјецу и обрадујемо их божићним и новогодишњим поклонима и будемо уз свој народ", додао је Арлов.

Он је додао да је поносан што су грађани препознали искрену помоћ Републике Српске српском народу и другима којима је потребно, а никога не вријеђајући и угрожавајући на Косову и Метохији, као и да као предсједник Одбора наставља са мисијом хуманости.

Косовска полицијска служба 26. јуна предсједнику Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији из Републике Српске Милораду Арлову забранила је улазак на подручје јужне српске покрајине.

Арлов је тада рекао Срни да му је на административном прелазу Јариње на путу Рашка - Лепосавић речено да му је забрањен улазак на подручје Косова и Метохије, гдје је требало да се састане са замјеником градоначелника сјеверне Косовске Митровице Адријаном Хоџић и члановима Удружења "Подржи ме".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана