Апел за прикупљање помоћи угроженима у Бијељини

Љиљана Алексић
Апел за прикупљање помоћи угроженима у Бијељини

БИЈЕЉИНА - Поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника Центар за социјални рад у Бијељини, у сарадњи са Градском организацијом Црвеног крста организује и ове године акцију прикупљања помоћи социјално најугроженијим лицима, а тим поводом позвали су све привреднике и друге грађане да се одазову акцији и донирају средства.

- У Бијељини живи око 6.000-7.000 лица која имају статус социјално угрожених, а најугроженијих има неколико стотина и ми се трудимо да сваке године овом акцијом за њих обезбиједимо помоћ у виду новца или прехрамбених пакета - рекао је директор Центра за социјални рад Бијељина Милорад Софренић. 

Према његовим ријечима, за ове намјене до сада је обезбјеђивано између 20.000 и 30.000 марака, што је, како каже, недовољно. 

- Апелујемо на све да се укључе у ову акцију и помогну нам да обезбиједимо што већи износ средстава да бисмо могли да помогнемо најугроженијим лицима у Семберији и да им на скроман начин уљепшамо предстојеће празнике - истакао је Софренић.

Градска организација Црвеног крста у Бијељини добила је донацију швајцарског Црвеног крста од 16.000 марака, а новац ће бити прослијеђен на рачуне најугроженијих грађана. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана