Апел родитељима због учесталих саобраћајки у којима страдају дјеца

Срна
Foto: Илуистрација

ПРИЈЕДОР - Савјет за безбједност саобраћаја града Приједора указао је данас на проблем учесталих саобраћајних несрећа са смртним исходом, укључујући и страдање малољетних лица, те позвао све учеснике у саобраћају да поштују закон и повећају опрез.

Секретар Савјета Младен Кулунџија рекао је да су дјеца и пјешаци најрањивија категорија у саобраћају, а да је од 15. јуна до данас на подручју Приједора троје дјеце страдало и саобраћају.


"Апелујем на све родитеље и на све учеснике у саобраћају да, узимајући у обзир да имамо повећану фреквенцију у саобраћају и временске неприлике, обрате пажњу и повећају опрезност, поштују ограничење брзине и све остале законске прописе", рекао је Кулунџија новинарима у Приједору након сједница овог савјетодавног тијела.

Он је оцијенио да је шокантан податак да је готово 400 људи искључено из саобраћаја у протеклих мјесец дана због вожње у алкохолисаном стању на подручју Полицијске управе Приједор, од чега више од половине на подручју града Приједора.

"Молимо и апелујемо, то је оно што је у нашој надлежности. Стојимо на располагању за информације, ако можемо помоћи било коме, на било ком дијелу града, било којој институцији, да нам се обрате", додао је Кулунџија.

Замјеник градоначелника Приједора Жарко Ковачевић апеловао је на родитеље да обрате пажњу на своју дјецу која су учесници у саобраћају.

"Сваки овај случај је посебно тежак, посебно драматичан. Послије једне такве несреће обично предстоји један дужи период у којем се такве или сличне несреће не дешавају, јер се на неки начин пробуди свијест у људима", рекао је Ковачевић.

Он је подсјетио да је јуче евидентирана једна тешка саобраћајна несрећа са смртним исходом и тешким посљедицама по другог учесника.

"Користим ову прилику да још једном апелујем на све учеснике у саобраћају да нам се оакве ствари не дешавају", поручио је Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана