АМУС почиње са исплатом тантијема

ГС
Директорица Стручне службе АМУС-а Лејла Трнчић.
Foto: АМУС | Директорица Стручне службе АМУС-а Лејла Трнчић.

САРАЈЕВО- Годинама стварана ауторска дјела многобројних аутора, сабрана су у АМУС-у, удружењу које свакодневно води бригу о експлоатацији истих помно пратећи њихов пласман.

- Година иза нас, 2020, обиљежена је тешким условима за живот свих становника БиХ али посебно је начин живота угрозио музичке ствараоце, интерпретаторе и културу уопште. Надлежна министарства нису нашла за важно да провјере и обрате се онима који деценијама стварају културну атмосферу, његују традицију и стварају нова дјела која служе свима – кажу у АМУС-у.

Додају да је њихов рад у изнимно тешким условима мотивисао ауторе да управо у протеклој 2020. години донесу нове умјетничке вриједности, пренесу их у дјела која комуницирају с публиком отварајући просторе угодности конзумирања њиховог стваралаштва.

- Помно бринући о дјелима, напори Стручне службе и Управног одбора произвели  су  свакодневне активности којима смо пратили пут стваралаца, те градили просторе у којима ћемо без обзира на околности уредно извршити обавезе према ауторима – истакли су у АМУС-у.

Крајем мјесеца јануара, прикупљена средства ће бити исплаћена по уобичајеним процедурама и одлукама.

- Искрено вјерујемо да ће вријеме пред нама отворити нове просторе за наш рад и повезаност те верификовати стваралачке вриједности са очекивањима која бране достојанство и умијеће. Аутори и АМУС су повезани нераскидивом везом која резултира успјесима. Наша заједничка управљачка и умјетничка структура, иако болна ипак довољно снажна да превазиђе изазове, а дјела претвори у потребу за сваког слушаоца. Тај истински унутрашњи нагон који тјера ствараоце на нова постигнућа живи за аплауз. Ми га већ одавно нажалост нисмо чули. Али вјерујемо да је и у срцима слушалаца који га чувају за дан када ћемо бити поново окупљени – рекла је директорица Стручне службе АМУС-а Лејла Трнчић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана