АМС Српске: Избјегавати вожњу у најтоплијем дијелу дана

Срна
АМС Српске: Избјегавати вожњу у најтоплијем дијелу дана

БАЊАЛУКА- На већини путева у Републици Српској и ФБиХ услови за вожњу јутрос су повољни и саобраћај се одвија редовно, возачима се савјетује да због високе температуре избјегавају путовања у најтоплијем дијелу дана, а ако то није могуће, онда да праве чешће паузе, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због прославе матурске вечери матураната Средњошколског центра „27. јануар“ данас ће у Рогатици доћи ће до потпуне обуставе саобраћаја на магистралном путу МИ-114, дионица Подроманија-Рогатица (Улица Српске слоге) од 17.30 до 19.30 часова. За вријеме обуставе саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативне правце - улицама Ђенерала Драже, Јанка Јоловића и Сердар Јанка.

Због радова, измијењен је режим саобраћаја и постављена је привремена саобраћајна сигнализација на дионици магистралног пута Дервента-Дервента (Жировина) у дужини од 1,5 километара, као и на дионици Клашнице један-Горња Вијака један.

У току су радови на дионици магистралног пута Руданка-Добој, због чега је измијењен режим саобраћаја на споју магистралног пута и прилазног пута према петљи Руданка, на ауто-путу „9. јануар“.

Због радова измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Љубогошта-Пале у тунелу „Каловита брда“ и на дионици магистралног пута Црна Ријека-ентитетска граница (Угар) у тунелу „Угар“, те на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина због санације клизишта.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док се због одрона, на дионици Козарац-Мраковица саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

Због извођења радова на санацији клизишта на магистралном пута М-И 111 дионица Добро Поље-Миљевина, измијењен је режим у одвијању сао-браћаја. Планирано је да радови трају до 01.09.2021. године.

У току су радови на изградњи кружне раскрснице на укрштању магистралних путева Милићи-Власеница-Хан Пијесак и Власеница-Тишћа, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Због деминерских радова долази до обуставе саобраћаја у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја на дионицама магис-тралног пута Брод-Оџак (мјесто Клакар Доњи) од осам до 15 часова и регионалног пута Дервента-Подновље, у мјесту Горњи Божинци од 8.15 до 15.05 часова.

На дијелу магистралног пута Бијељина-Угљевик у рејону Сувог Поља у току је уређење пута, због чега се саобраћа наизмјенично, уз постављену привремену саобраћајну сигнализацију.

Превоз вангабаритног терета кретаће се на дионицама путева: Бањ Брдо-Гранични прелаз Рача (до 16. Јула), међуентитетска линија Станић Ријека-Гранични прелаз Брод (до 26. Јуна), међуентитетска линија Језеро један-Мркоњић Град-међуентитетска линија Велечево, међуентитетска линија Бањ Брдо-Гранични прелаз Рача (до 30. Јуна). Возачи треба да возе опре-зније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

 

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку број 238 на дионица магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн јер нема дозвољену носивост за реална саобраћајна динамичка оптерећења.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора (Шћепан Поље) забрањен је саобраћај за сва возила укупне масе веће од 16 тона.

Кружна ауто-трка под називом „Награда града Бањалука“ одржава се данас на стази у Залужанима. Званични почетак трке је од 11 часова.

На путу Тузла-Калесија (дионица Симин Хан-Цапарде), због радова у туне-лу Чакловићи, саобраћај се обуставља од 22 до шест часова и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

У току су радови у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица, гдје се то-ком дана саобраћа наизмјенично једном траком, док се од 23 до 4.30 часова саобраћај кроз тунел обуставља.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана