Амбасада Норвешке нова контакт амбасада НАТО-а у БиХ

Срна
Амбасада Норвешке нова контакт амбасада НАТО-а у БиХ

САРАЈЕВО - Амбасада Норвешке у БиХ на церемонији у Сарајеву преузела је од Амбасаде Мађарске у БиХ дужност контакт амбасаде за сарадњу са НАТО-ом.

Командант НАТО штаба у Сарајеву бригадни генерал Памела Мекгаха рекла је да Норвешка преузима улогу контакт амбасаде у важном тренутку.

- У Европи постоји нова безбједносна реалност, а број изазова са којима се суочавамо расте. Ниједна држава их не може сама рјешавати. Радујем се сарадњи са Норвешком, која низ година подржава и БиХ и НАТО у наставку важних безбједносних пројеката у циљу очувања безбједности грађана - рекла је Мекгахова.

Отправник послова Амбасаде Мађарске у БиХ Ксаба Фелегухази је рекао да је приоритет очување мира и стабилности на западном Балкану кључни интерес у геополитичком и економском смислу, преносе федерални медији.

- Мађарска има циљ да даје допринос миру и безбједности западног Балкана, на политичком нивоу снажно подржавама убрзање ЕУ интеграција БиХ, као и јачање сарадње између НАТО-а и БиХ - рекао је он.

Амбасадор Норвешке у БиХ Олав Реинертсен важно је повећати видљивост и информисати, како јавност тако и политичаре, шта је то НАТО.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана