Алену Шеранићу уручена повеља града Зворника

СРНА
Foto: СРНА

ЗВОРНИК, 20. МАЈА /СРНА/ - Министру здравља и социјалне заштите Републике Српске Алену Шеранићу данас је у Зворнику уручена Повеља града за допринос у развоју града.

Повељу је Шеранићу на свечаној академији уручио градоначелник Зворника Зоран Стевановић поводом 21. маја - Дана града и 612 година постојања Зворника.

Златна медаља "Станко Николић" уручена је Пери Пајкановићу за несебичан допринос у сузбијању пандемије вируса корона, а сребрне медаље "Станко Николић" Јованки Сандић, Јовани Домуз и Драгу Гајићу за развој града. Бронзане медаље "Станко Николић" додијељене су Чеди Остојићу, Муји Тулићу и Миланки Цвјетиновић, док су захвалнице уручене Сњежани Ковач, Стаки Петровић, те Планинарском еколошком удружењу "Корак" и Планинарском друштву "Младост".

Шеранић је, захваливши за уручену Повељу града, рекао да му је изузетна част и задовољство што је његов и рад здравствених радника препознат за све оно што је урађено у посљедње двије године када је ријеч о граду Зворнику. Истичући да Повеља значи подстрек и даљи наставак рада на начин како се то радило и до сада, Шеранић је рекао да примљена награда представља велику подршку, не само њему, него свим колегама у министарству здравља и социјалној заштити коју представља.

"Ово је заједнички успјех, а често сам говорио и у вријеме пандемије корона, да ја само представљам све здравствене раднике и говорим у њихово име, али сви заједно радимо велики посао", рекао је Шеранић.

Према његовим ријечима, и у вријеме пандемије вируса корона омогућено је грађанима Зворника да организацијом здравственог система добију квалитетну здравствену заштиту, али не само овдје, него и у цијелој Републици Српској. Шеранић је честитао грађанима и градоначелнику Зворника Зорану Стевановићу 21. мај - Дан града. Стевановић је истакао да је приоритет свих заједно се сачувати, те да буде настављено реализовање пројеката који су започети, најављени или припремљени и да се сачува функционалност града и Градске управе.

"Жеља ми је да вријеме које долази схватимо веома озбиљно, да будемо посвећени раду и функционисању и свих јавних предузећа и јавних установа на подручју града", рекао је Стевановић.

Стевановић је навео да се само озбиљном посвећеношћу, радом и пожртвовањем може остати и опстати на овим просторима и побиједити све наредне изазове. Он је нагласио да је град Зворник у посљедњих 15 година четврти пут проширивао капацитете вртића, на чему треба и даље радити, јер само младост обезбјеђује развој и функционалност града у цијелости.

У музичком дијелу академије наступио је дјечији хор зворничке Основне музичке школе "Војин Комадина".

рије свечане академије Стевановић и замјеник градоначелника Бојан Ивановић положили су вијенце код споменика за 1.080 бораца погинулих у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана