Акценат на представљању уставног поретка Српске

Срна
Foto: РТРС

БАЊАЛУКА - Представништво Републике Српске у Грчкој наставиће и ове године да реализује бројне пројекте с циљем промовисања Српске, али и да се широј јавности представи њен уставни поредак те акценат стави на легитимност њеног постојања, изјавила је шеф овог представништва Јелена Јовановић.

Јовановићева је навела да је циљ да се истакне и значај поштовања Дејтонског споразума којим је БиХ дефинисана као субјект који је састављен од два ентитета и три конститутивна народа те, прије свега, нагласи да је Република Српска створена у миру.

"Ова година ће сигурно бити изазовна као и прошла, с обзиром на то да пандемија вируса корона још не пролази, али, упркос томе, Представништво ће и ове године реализовати велики број пројеката, где ће акценат, осим на промоцији Републике Српске, бити и на помоћи младима у виду стипендија", рекла је Јовановићева у интервјуу Срни.

Она је додала да ће акценат у раду бити и на организовању студијских посјета с циљем промовисања културе сјећања, затим подршци спортским клубовима, фирмама које желе да учествују на међународним сајмовима у Грчкој, те организовању различитих догађаја из културе.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана