Аган Рамић ослобођен оптужби за ратни злочин у Коњицу

Срна
Foto: Архива

САРАЈЕВО - Суд БиХ данас је првостепеном пресудом ослободио некадашњег припадника такозване Армије БиХ Агана Рамића, оптуженог за ратни злочин почињен у Коњицу током 1992. године, уз образложење да Тужилаштво није доказало правну квалификацију која му је стављена на терет.

Оптужница Рамића терети за злочин против човјечности, што, према мишљењу Судског вијећа, није доказано у овом предмету, преноси Бирн. Рамић је оптужен да је у љето 1992. године у селу Брђани код Коњица, у својству припадника Општинског штаба Територијалне одбране Коњиц такозване Армије БиХ, обучен у униформу ове армије и наоружан, дошао до куће малољетног Синише Живака и тражио од њега да му ухвати јагње.

У оптужници је наведено да је оптужени, када је Живак успио да ухвати јагње, незадовољан јагњетом, почео да удара Живака, а касније су му се придружили и остали припадници Територијалне одбране. Оштећени се, према пресуди, упућује на парницу по имовинскоправном захтјеву, док се Рамић ослобађа трошкова обавезне накнаде кривичног поступка у овом предмету.

На ову пресуду постоји могућност жалбе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана