Аћић и Владика Сергије о изградњи и обнови вјерских објеката

Срна
Аћић и Владика Сергије о изградњи и обнови вјерских објеката

БАЊАЛУКА - Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Марко Аћић изјавио је данас да је са Његовим преосвештенством епископом бихаћко-петровачким Сергијем у Босанском Петровцу разговарао о обнови и изградњи вјерских објеката у овој епархији.

"Са епископом Сергијем и свештенством Епархије анализирао сам могућности обнове и изградње вјерских објеката. На састанку је изражено увјерење да ће Епархија и ове године имати подршку Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, уз поштовање редовне процедуре која подразумијева да ће Српска православна црква захтјеве подносити у оквиру јавних позива Секретаријата", рекао је Аћић.

Аћић је уручио и личну донацију за 120 породица са подручја Епархије бихаћко-петровачке, а ријеч је о пакетима основних животних намирница који су намијењени угроженим повратничким породицама.

"Годинама сам лично организовао различите облике хуманитарне помоћи Епархији бихаћко-петровачкој, а још чешће био учесник колективних облика помоћи у организацији установа и предузећа. Цијенећи актуелну ситуацију узроковану вирусом корона, али и константно тежак живот Срба повратника у општине на територији ове епархије, одлучио да за 120 породица обезбиједим пакете основних животних намирница", рекао је Аћић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана