Земне остатке Николе Тесле сахранити у Храму Светог Саве

Агенције
Земне остатке Николе Тесле сахранити у Храму Светог Саве

Београд - Његова светост патријарх српски Иринеј и предсједник привременог органа Београда Синиша Мали разговарали су о могућности измјештања земних остатака Николе Тесле из музеја посвећеног том српском научнику у Храм Светог Саве на Врачару.

Патријарх Иринеј рекао је послије састанка да се Црква залаже да Теслини земни остаци буду сахрањени у Храму Светог Саве.

„Разговарали смо о споменику и полагању земних остатака Николе Тесле“, рекао је патријарх Иринеј за Тањуг.

Патријарх српски изразио је наду да ће овај став наићи на разумијевање, те додао да Црква има неколико проблема на подручју града, које сама не може да ријеши.

На састанку у Патријаршији било је ријечи и о рјешавању проблема Цркве на подручју Београда, а до краја седмице биће формирана радна група која ће на томе радити.

Разговарано је о локацијама за изградњу нових цркава на подручју Београда и рјешавању питања патријаршијске библиотеке, која је смјештена у неусловном простору, који више личи на депо, него на библиотеку.

Мали је рекао да ће до краја седмице бити формирана радна група која ће се бавити питањима у вези са проблемима града Београда и цркве и да ће градска управа настојати да их ријеши у што краћем року.

„На састнаку, који ћемо у четвртак имати са представницима цркве, биће познати детаљи и дефинисаћемо главне активности и направити прецизнији план“, рекао је Мали.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана