У школској трци учествовало више од 1.200 ученика

Срна
У школској трци учествовало више од 1.200 ученика

Бањалука - У школској трци у оквиру “Вивија ран енд мор викенд” фестивала у Бањалуци учествовало је више од 1.200 ученика основних и средњих школа, а најбрже учеснике дочекала је министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић.

Тривићева је истакла значај бањалучког полумаратона, који је већ постао бренд међуспортским активностима.

“Велики значај овог фестивала је у томе што су организоване и активности у којима учествују ученици, међу којима на овај начин промовишемо здрав начин живота”, рекла је Тривићева.

Она је додала да је план Министарства да се спорт у школама издигне на виши ниво, те да се повећава број часова физичке активности.

“Подаци говоре да је то неопходно како би имали здрав начин раста и развоја дјеце”, рекла је Тривићева.

Спортски директор бањалучког полумаратона Рада Рачић изразила је задовољство што су овогодишњи фестивал отворили основци и средњошколци, који су дошли из 17 основних и 10 средњих школа.

“Надам се да ће већи дио ових младих људи који су учествовали данас у трци да се посвете спорту и формулисати се као спортисти”, река је Рачићева.

Она је изразила захвалност руководству школа чији су ученици учествовали у трци на организацији и посвећености да активирају школарце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана