Са сезоном годишњих одмора - стигле и гужве на границама

ATV
Са сезоном годишњих одмора - стигле и гужве на границама

Почела је сезона годишњих одмора, а почеле су и гужве на граничним прелазима. На граничном прелазу Градишка смо затекли највећу гужву, колона возила нас је дочекала на самом улазу у град.

Возачи све више користе новоотворени аутопут Бањалука-Добој, којим најбрже стигну до границе, па је у Градишци све више аутомобила.

Док се данас у овом граду чекало и више од сат времена, на граничном прелазу у 60-ак км удаљеној Козарској Дубици, није чекало ниједно возило. Надлежни апелују на грађане да прије поласка на пут провјере стање и да, уколико је то могуће, користе алтернативне граничне прелазе.

“Овом приликом бих препоручио грађанима да користе друге, алтернативне прелазе, највећа гужва је на ГП Градишка. Дакле, приликом путовања да користе ГП Градина и Козарска Дубица”, изјавио је Игор Кајтез, вршилац дужности командира Јединице Граничне полиције Градишка.

Велике гужве нема ни на алтернативном прелазу Градина, као ни на прелазу у Костајници. Возачи су се, кажу, наоружали стрпљењем и спремни су и за већу гужву.

Велику помоћ онима који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ однедавно пружају камере на 12 граничних прелаза у БиХ. Ауто-мото савез Републике Српске је у функцију пустио у мобилну андроид апликацију која нам пружа прегршт информација. Помоћу ње можемо да приступимо свакој инсталираној камери и врло брзо провјеримо има ли гужве на неком од прелаза. Такође, доступне су нам и информације о стању на путевима, СОС телефони и контакти АМС РС.

“Ауто-мото савез Републике Српске апелује на све возаче, позовите број 1285 или информишите се путем интернет странице о стању на путевима у БиХ и избору граничног прелаза на који возач намјерава да пређе”, рекао је Перица Пећанац, портпарол Ауто-мото савеза Републике Српске.

Путницима који планирају путовање савјет да крећу на пут у раним јутарњим часовима, те да провјере да ли су им документа, пасоши, личне карте и зелени картони, важећи, како би им одмор отпочео безбрижно и без дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана