Развој школског спорта приоритет

Глас Српске
Развој школског спорта приоритет

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Соња Давидовић, изјавила је данас у Бањалуци да би до краја године требало да буде приведена крају израда новог закона о спорту, те да ће посебан акценат бити стављен на развој школског спорта.

Давидовићева је прије почетка првог састанка радне групе за израду закона о спорту Српске истакла значај развоја школског спорта, како би се створили услови да се што већи број дјеце укључи у спорт и да би се у будућности развијала здрава нација.

“Питање здравствене заштите посебно је осјетљиво, јер садашњим законом није предвиђена адекватна заштита, те је присутан проблем у овој области, нарочито када је ријеч о дјеци”, рекла је Давидовићева новинарима.

Она је додала да ће се посебна пажња обратити на финансирање спортских савеза и клубова да би били утврђени адекватни критеријуми у овој области.

“Стручне расправе са којима ћемо почети када буде готова радна верзија нацрта закона спроводићемо у свих шест регија у Републици Српској како бисмо свима које занима ова област дали прилику да дају своје мишљење и циљ нам је да буде што транспарентније”, рекла је Давидовићева.

Министар омладине и спорта Србије, Вања Удовичић, рекао је да ресорно министарство може знатно да помогне Влади Српске у изради овог веома важног стратешког документа.

“Честитам на храбрости и одлучности за улазак у овај значајан процес, јер се систем спорта развија и усавршава и неопходно је пратити међународне трендове”, рекао је Удовичић.

Он је истакао да је овај састанак потврда да Српска и Србија раде као тим, те да је сарадња на високом нивоу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана