Новинари и полицајци да неометано обављају дужности

Срна
Новинари и полицајци да неометано обављају дужности

Бањалука - Новинарима и полицији јавни интерес и објективно информисање су на првом мјесту, а то се мора обезбиједити тако да једни и други професионално и неометано обављају дужности, закључак је дебате у Бањалуци у организацији Удружења новинара Републике Српске, којој је присуствовао и начелник Управе полиције Министарства унутрашњих послова Далибор Иванић.

На данашњем скупу закључено је и да је чињеница да је било неразумјевања, а у појединачним случајевима и грешака полицијских службеника.

Због тога ће, како је наглашено, бити предузете заједничке акивности Удружења новинара и Министарства унутрашњих послова Српске на додатној едукацији полицијских службеника који раде на терену у односу са медијским радницима, али и додатна едукација медијских радника о њиховим правима и обавезама, саопштено је из Удружења новинара Српске.

“Сваки појединачни случај у којем новинар сматра да је оштећен због начина поступања полицијских службеника према њему, новинари и удружења новинара реаговаће пријављивањем случаја како би га Министарство унутрашњих послова додатно истражило и како би, у случају да је новинар оштећен, полицијски службеници били адекватно санкционисани”, закључено је на дебати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана