Медицинарима нова шанса за посао у Њемачкој

А. Ј. Р.
Медицинарима нова шанса за посао у Њемачкој

Бањалука - Медицински техничари из РС и БиХ који планирају да граде каријеру у Њемачкој имају нову шансу да дођу до посла у тој земљи, јер ће у оквиру пројекта “Тriple Win” наредне седмице у Сарајеву и Бањалуци бити одржани интервјуи са заинтересованим кандидатима.

У Агенцији за рад и запошљавање БиХ наводе да ће разговори са кандидатима бити одржани у понедјељак, уторак и сриједу у Сарајеву, док су интервјуи у Бањалуци планирани у четвртак и петак идуће седмице.

- Интервју у Сарајеву биће у просторијама Службе за запошљавање Кантона Сарајево, а у Бањалуци у Заводу за запошљавање. Разговори са кандидатима биће обављени од девет до 16 часова - навели су у агенцији.

Истакли су да је јавни позив у склопу пројекта за посредовање при запошљавању медицинског особља из БиХ у Њемачкој “Тriple Win” отворен током цијеле године, те да право учешћа на интервјуима имају сви који су аплицирали до 6. маја ове године.

Поменути пројекат подразумијева запошљавање медицинских радника на пословима здравствене његе у Њемачкој, а након признавања дипломе и на пословима квалификованих здравствених радника.

Право да се пријаве на јавни позив имају медицински техничари општег и педијатријског смјера, а предност при запошљавању биће дата кандидатима који посједују радно искуство дуже од четири године, те говоре њемачки језик.

Како наводе у Агенцији за рад и запошљавање БиХ, они који добију посао могу да очекују почетну мјесечну плату у износу од 2.000 евра, а након признавања дипломе минимално 2.400 евра. Њемачки послодавци дужни су и да запосленима обезбиједе смјештај.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана