Малешевић донирао књиге

Срна
Малешевић донирао књиге

Мостар - Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић уручио је данас донацију књига из личне библиотеке за црквену Библиотеку "Јоаникије Памучина" у Мостару.

И директор Завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево Раде Ристовић библиотеци је донирао значајан број наслова у име Завода.


Министар Малешевић изјавио је да је ријеч о поклону од 55 наслова. "Боље да их донесем у библиотеку, гдје ће наћи читаоце, него да стоје у рафовима и зато сам одлучио да их поклоним овдје", нагласио је Малешевић.

Он је позвао и друге институције и људе да се придруже обнављању фонда ове библиотеке јер је то јако значајно за српску дјецу у Мостару.

Ристовић је рекао да је Завод у низу хуманитарних акција поклањао одређени број наслова.

"Више од 200 наслова смо поклонили библиотеци Српске православне цркве у Мостару. Ријеч је о белетристици домаћих аутора који су своја дјела подарили читалаштву Републике Српске. Сада ће и православни вјерници са подручја Мостара имати прилику да се упознају са насловима које је издао Завод", рекао је Ристовић.

Мостарски парох Радивоје Круљ нагласио је да је ријеч о значајној донацији Библиотеци која је основана још у 19. вијеку, а која је у потпуности страдала 1992. године.

"Ми је сада симболично обнављамо. Осим Библиотеке у Владичанском двору у Мостару дјелује и Просвјетина школа српског језика, историје и културе. Пошто око 200 наше дјеце у основним и око 100 у средњим школама немају могућност учења српског језика у редовној настави ми овдје суботом организујемо Просвјетину школу", рекао је Круљ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана