Љубитељи моде и добре забаве добили омиљено мјесто у Бањалуци

Анита Јанковић-Речевић
Љубитељи моде и добре забаве добили омиљено мјесто у Бањалуци

Бањалука - “Делта планет” у Бањалуци, највећи шопинг мол у БиХ, јуче је отворио врата свим љубитељима шопинга и добре забаве, који су добили омиљено мјесто у граду.

Почетак рада новог тржног центра, који је у власништву компаније “Делта рил естејт”, озваничили су оснивач “Делта холдинга” Мирослав Мишковић и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик притиском на виртуелно дугме на видео-банеру, након чега су испаљене конфете.

Обраћајући се присутнима Мишковић је рекао да је у градњу објекта уложено 70 милиона евра, те да је шопинг мол градила домаћа компанија “Нискоградња”.

- После хотела “Интерконтинентал” у Љубљани, отварамо овај тржни центар у Бањалуци, а за неколико дана отворићемо шопинг мол у бугарском граду Варни, у који је уложено 120 милиона евра. То је део регионалног развоја наше компаније, који се креће од Триглава до Црног мора. Купили смо плац и у Сарајеву и надам се да ћемо ускоро започети и градњу тржног центра у том граду, као и у Скопљу и Загребу - рекао је Мишковић и захвалио свима који су помогли да објекат у Бањалуци буде изграђен до краја.

Додик је захвалио компанији “Делта” на реализацији овог великог пројекта, који, како каже, показује да Српска и Бањалука имају перспективу.

- Заједничком синергијом смо успјели привести крају овај посао. Ово је цивилизацијски допринос и доказ другима који желе овдје инвестирати да су Бањалука и Српска спремне да прихвате велике пројекте - казао је Додик.

Предсједник Владе РС Радован Вишковић навео је да се значај новог тржног центра огледа у запошљавању великог броја људи.

- Стављање у функцију једног оваквог центра омогућава Влади да испуњава своје циљеве, а то је више радних мјеста, раст плата и спречавање одласка људи са ових простора. Надам се да ће у овај објекат долазити бројни гости из окружења, који ће свој новац трошити овдје - рекао је Вишковић и оцијенио да је градња шопинг мола једна од највећих послијератних инвестиција на подручју РС. 

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић истакао је да је град на Врбасу добио веома важан нови садржај, те да је овај шопинг мол још један разлог због којег ће гости, купци и туристи радо долазити у Бањалуку.

- У концепт развоја града као регионалног средишта овај тржни центар се изузетно уклапа. Ово је драгуљ који нам је требао јер да бисмо били регионални центар и привукли људе изван граница РС и БиХ, неопходно је да имамо низ садржаја и у трговини. Такође, “Делта” је већ показала да је друштвено одговорна компанија и уз њихову донацију недавно смо реновирали и проширили вртић “Бубамара” - истакао је Радојичић.

Директорица шопинг молова “Делта рил естејт” Ана Дишић, која ће руководити и “Делта планетом” у Бањалуци, навела је да је објекат изграђен на 65.500 квадратних метара, те да се под његовим кровом налазе продавнице са више од 100 различитих свјетских брендова.

- Трудили смо се да доведемо све познате светске брендове у Бањалуку. Неки од њих су први пут на тржишту БиХ. Циљ нам је био да задовољимо комплетну понуду која је потребна једном граду како људи више не би морали одлазити у иностранство ради шопинга. Понуда је разноврсна, имамо и изврсну дечију играоницу и настојаћемо да увек пружимо забаву целој породици - рекла је Дишићева.

Виши потпредсједник компаније “Делта холдинг” Дејан Јеремић навео је да је око 700 радника радило на изградњи шопинг центра у Бањалуци, те да је у њему запослено око 2.000 људи.

Нови тржни центар има више од 110 локала у којима су неки од свјетски познатих модних брендова попут “H&М”, “Dexy Co”, “Rellax”, “Super Dry”, “Guess”, “Tommy Hilfinger”, као и биоскопске сале, банка, апотека, златара, играоница, кафићи и ресторани.

На свечаном отварању наступио је музички хор “Viva Vox”, док је музичка звијезда Жељко Јоксимовић одржао концерт за све посјетиоце, за које су били обезбијеђени бројни попусти, акције, награде и поклони изненађења.

Осим великог броја грађана, отварању шопинг центра присуствовали су градоначелник Љубљане Зоран Јанковић, представници амбасада у БиХ, бројни министри у Влади Српске, те званице из јавног, привредног и друштвеног живота. Шопинг центар “Делта планет” налази се на Булевару Српске војске на Бањалучком пољу, а његова градња почела је крајем јуна 2017. године.  

 “H&М” стигао у БиХ

Шведска интернационална компанија “H&М”, која је јуче у склопу тржног центра “Делта планет” отворила врата за своје купце, поводом отварања прве продавнице у БиХ у сриједу увече приредила је VIP ивент којем су присуствовале бројне познате личности, модни ентузијасти, те представници медија. Припадници модне и музичке индустрије, бројне личности из јавног живота, локални стилисти и блогери с радошћу су уживали у првој куповини у модерној продавници, а догађај је употпунио наступ поп звијезда Наташе Беквалац и Емине Јаховић. Званице је забављао и популарни ди-џеј Wolfram. Из компаније “H&М” истичу да купцима нуде помно биране модне комаде, а свима који посјете њихову продавницу обећавају фантастично искуство шопинг грознице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана