За деценију пословања м:тел уплатио близу милијарду марака пореза

M:tel
За деценију пословања м:тел уплатио близу милијарду марака пореза

Бањалука - У години на измаку у којој је обиљежено 20 година пословања и 10 година пословања под м:тел брендом, компанија Мтел, а.д. Бањалука добила је још једно признање – Плакету за одговорног пореског обвезника у сектору телекомуникација и ИТ-а.

Генералном директору компаније Марку Лопичићу, плакету је уручила Жељка Цвијановић, предсједница Владе Републике Српске, на догађају уприличеном у организацији Владе РС и Уније удружења послодаваца РС.

Говорећи о нужности развоја привреде која је предуслов пуњења буџета, генерални директор компаније Марко Лопичић је изјавио:

"У протеклих десет година, од приватизације Телекома Српске до данас, м:тел је платио укупно 948 милиона марака пореза. Од тога 508 милиона КМ индиректних, а 440 милиона КМ директних пореза. Тиме свакако утичемо на макроекономске токове, развој тржишта и развој друштва уопште."

Компанија која својим услугама повезује кориснике са свијетом и континуирано улаже вишемилионске износе у развој ИТ структуре, један је од кључних покретача домаће привреде и креатора дигиталног друштва будућности.

Уз честитку предстојећих празника у компанији истичу да м:тел кориснике у новој години очекују сигурност, квалитет, оптималне цијене, оптичка мрежа и унапређена понуда са поједностављеном структуром услуга.

"Надам се да ћемо у годинама које долазе још више пунити буџетске касе, јер ће то значити да успешно послујемо и доприносимо квалитету живота грађана." истакао је Лопичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана