За будуће шампионке: Опрема из Mozzartа за ЖРК Дервента

Mozzart
Foto: Mozzart

Женски рукометни клуб Дервента основан је прије 12 година, а сада их дијели само једно мјесто на табели од титуле најбољих у Републици Српској. За кратак временски период оствариле су бројне појединачне и клупске успјехе у свим селекцијама. Не крију да им је највећа жеља да идуће године сједну на трон Прве лиге Српске. То би могло да им се оствари у новој опреми која им је, у знак подршке, стигла из Mozzartа.

- Баш смо задовољне донацијом из компаније Mozzart. Дјевојке су биле пресрећне када су угледале нову опрему и са нестрпљењем су чекале да заиграју и постигну голове у овим дресовима. И њихови родитељи су срећни, па се радују и новим успјесима. Хвала на овом лијепом гесту-каже Јелена Симић, тренер ЖРК Дервента.

Ова успјешна женска екипа тренутно броји око 50 чланица у селекцијама  сениорке, јуниорке и пионирке.

Првотимке су друге на табели у јесењој полусезони Прве лиге Српске. Од марта настављају такмичење, па најављују жестоку борбу за прво мјесто и не крију да им је велика жеља да постану шампионке.

Млађе играчице овог клуба такмиче се у Омладинској лиги РС, а очекују да ће и јуниорке и пионирке бити друге на табелама.

Прије почетка пандемије су се такмичиле у Лиги Славоније са 10 јаких екипа. Тада су дјевојке 2006. годиште биле прве, а 2008. годиште друге на табели. Зато се надају да ће опет заиграти на овом такмичењу.

У њиховим редовима је рукометашица Анастасија Павловић која је прошле године проглашена најперспективнијом спортисткињом Града Дервента, а чланица је репрезентације Српске. Годину раније за спортисткињу Дервенте изабрана је њихова Марина Цвијановић. Њихове четири бивше играчице сада су у редовима бањалучког Борца. На Сабору рукомета који ће се у јануару одржати у Бањалуци очекују бројна признања.

Клуб се ослања на први тим, као и на младе наде у које много улажу, а посебно су поносни што су све играчице домаће.

Пуну подршку у раду овом успјешном женском клубу даје Град Дервента. Имали су једнократну помоћ из ресорног Министарства, а понекад добију подршку локалних спонзора…

Сада су посебно срећне што им је подршка стигла и од регионалног лидера у приређивању игара на срећу у чијој опреми желе постати лидерке на табели.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана