Вријеме је за m:tel Playground идеје

m:tel
Вријеме је за m:tel Playground идеје

У посљедње вријеме много је интересантних информација и препорука како да што квалитетније испуните вријеме проведено у кући.

У Свакодневно можете обилазити свјетске музеје, уживати у онлине концертима,  похађати разноврсне курсеве, играти  се или забавити уз мноштво ТВ садржаја, а оно што вам ми препоручујемо је да своје вријеме у кући искористите и за размишљање о томе  како да паметним технолошким рјешењима сачувамо нашу планету.

Тема овогодишњег m:tel Playgroundа управо се бави унапређењем енергетске ефиксаности коришћењем ИоТ технологије, а области у којима можете да конкуришете су:

  • Рјешење које помаже грађанима и привредним субјектима да воде рачуна о својој комуналној потрошњи кроз повећање енергетске ефикасности.
  • Рјешење које помаже подизању свијести јавности, о важности енергетске ефикасности и може утицати на позитивну промјену понашања.
  • Рјешење које помаже унапријеђењу енергетске ефикасности у саобраћају кроз ефикасније управљање саобраћајном инфраструктуром и начинима њеног кориштења.
  • Рјешење које помаже унапријеђењу енергетске ефикасности кроз ефикасније управљање, кориштење и заштиту природних ресурса (пољопривреда, шуме, воде, биомаса).

Будите иновативни и изненадите нас својим рјешењима. Рок за пријаву идеја је 20. мај 2020. године, а будући да се пријавити могу тимови од 2 до 5 особа, ако немате тим, онда то схватите као први изазов. Презентујте своју идеју родбини, пријатељима, колегама са посла, колегама из девелопер/маркетинг или било које друге групе. Склопите свој тим, пријавите се и крените заједнички кроз низ изазова.

Десет одабраних тимова очекује:

  • Могућност коришћења m:tel LoRa мреже,
  • Могућност коришћења m:tel Cloud платформе,
  • Интензивни акцелераторски програм пословне и техничке подршке (нпр. тренинзи са циљем валидације идеје, предавања о ИоТ технологији, тренинг презентационих вјештина),
  • Техничка и бизнис менторска подршка – учење и примјена знања из различитих области, од технологије до развоја идеје,
  • Представљање идеја м:тел-у ради потенцијалне сарадње на “Демо дану”,
  • На крају, за најбоље тимове обезбијеђен је наградни фонд од 10.000 КМ.

Информишите се додатно на сајту playground.mtel.ba   и док размишљате о идејама, учествујте редовно и на посебно осмишљеним онлине меетуп догађајима које за вас организују m:tel и ICT HUB.

 

А уколико сте којим случајем пропустили прошли, не брините, можете га погледати овдје.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана