Вриједном донацијом JYSK је развеселио више од 700 штићеника широм БиХ

PR
Вриједном донацијом JYSK је развеселио више од 700 штићеника широм БиХ

САРАЈЕВО - Поводом обиљежавања десете годишњице од отварања прве трговине у БиХ, међународни малопродајни ланац JYSK одлучио се на несебичну гесту и донирао опрему и производе у вриједности преко 10.000 КМ за десет установа и удружења широм БиХ.

Донације су усмјерене на пет категорија установа и удружења,  тако да је фокус био на помоћи домовима за незбринуту дјецу, сигурним кућама, јавним кухињама, домовима за особе са посебним потребама, те центрима за образовање слијепе и слабовидне дјеце и омладине.

Захваљујући иницијативи и донацији JYSK-а, штићеници и корисници домова и кућа добили су нов намјештај те мадраце, јоргане, деке, постељине, јастуке и остале производе за спавање, овисно о њиховим потребама, а који ће им боравак учинити угоднијим и лакшим, те обезбиједити мирнији сан.

Представници JYSK-а и сами су обишли сваку од установа како би лично уручили донације, те тако штићеницима и корисницима барем мало вратили осмијех на лица.

»У JYSK-у се редовито ангажујемо кроз друштвено одговорне пројекте, те се увијек трудимо мислити на оне којима је помоћ најпотребнија. Жељели смо прославити десету годишњицу у БиХ на начин да учинимо нешто лијепо за локалну заједницу, те смо се тако одлучили за овај пројект. Њихова радост потврда је да смо учинили добру ствар. Велико је задовољство да смо били у могућности овом приликом помоћи и видјети осмијех на њиховим лицима«, изјавио је Иван Протега, Retail manger за БиХ и Словенију.

JYSK је основан 1979. године у Данској, а данас JYSK групација послује са преко 2.900 трговина у 51 држави широм свијета. Своју прву трговину у Босни и Херцеговини JYSK је отворио 2010. године, а тренутно послује са 25 трговина, те укупно запошљава 184 запосленика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана