"Vivia Run&More Weekend" у Бањалуци од 6-8. мајa: Школарци на старту, RMC части

ГС
Foto: ПР

Дјеца и трчање у истој реченици готово увијек су најава одличне забаве. Посебно ако су обојени четкицом "Vivia Run&More Weekend ” фестивала у Бањалуци.

Друге мајске недјеље у срцу града најзеленијих алеја и паркова снаге ће на тркачким стазама поново одмјерити и групе основаца и средњошколаца.

Котизација је бесплатна, а поклоне неће добити само најбржи. Тим који покреће, у сарадњи са Интерспортом, наградиће сваки освојени километар здравља –посебно дизајнираним медаљама, музиком, смијехом, новим познанствима и свим бојама забаве у оквиру Color Fun Run.

„Бројим дане до фестивала. Тренирам сваки дан. Одмарам само недјељом. Атлетика је моја прва и највећа љубав. Пресрећна сам што наш град има догађај на којем можемо упознати тркаче с резултатима запаженим на свјетском нивоу. Моја жеља је да једном одем на Олимпијаду. – каже 12-годишња Јелена Перичевић, вишеструко награђивана атлетичарка и ученица ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Бањалуке.

Трка Intersport School Run обухвата такмичења у различитим категоријама и то за лични, одјељенски и школски резултат, на стази од 700 метара која се протеже од Трга Крајине до тврђаве Кастел.

 „Више трка, више забаве!“је и мото фестивала чији централни догађај је RMC Бањалука полумаратон, лимитиран на 100 елитних тркача и 1000 рекреативаца, који се по стандардној цијени могу пријавити до 5. маја. Но, организатори су мислили на све Бањалучане и њихове госте.
 

„Да би све генерације осјетиле чари уличних трка и такмичарски дух, кретање на старту и пролазак кроз циљ, ми смо направили Tropic Bambini Maratonна којем учествују дјеца предшколског узраста, до 7 година старости, уз симболичну цијену котизације од 5 КМ.  Имамо и трку за школарце у оквиру које се такмиче основци од петог до деветог разреда и средњошколци.  Учешће на Intersport School Run je бесплатно. –објашњава Горан Ћорић, директор и идејни творац Vivia Run&More Weekend ” фестивала. С поносом наглашава да, заједно са својим тимом, већ пет година успјешно промовише спорт и здраве навике међу генерацијама које расту.

А, друштвено одговорно понашање препознала је и подржала Делегација ЕУ у БиХ, те Олимпијски комитет БиХ као специјални партнер.

„Финансијски и организационо смо подржали реализацију овог пројекта средствима Међународног олимпијског комитета у склопу програма Олимпијске солидарности, а у сврху промоције Олимпијских вриједности. Свјесни смо чињенице да перманентно улагање у спорт и спортски начин живота чине нашу ужу и ширу заједницу здравом, а масовност спорта и јачање спортске базе омогућавају спортским клубовима и спортским савезима да се прикључе њима у циљу остварења будућих Олимпијских снова. Оваквим активностима Олимпијски комитет Босне и Херцеговине даје директну контрибуцију јачању спортског система од најнижег до највишег нивоа спортског организовања.” - поручио је проф. др Миланко Мучибабић, предсједник Олимпијског комитета БиХ.

Уз централну трку на 21 км, те Intersport School Run и Tropic Bambini Maraton, ту су G-Drive 5k Team Run, MyBook Color Fun Run. Посебно интересовање такмичара и навијача изазива шарена стаза дуга је 2 км, од старта у тврђави Кастел, кроз централну улицу Краља Петра И Карађорђевића до Народног позоришта РС, одакле се тркачи враћају истом рутом до циља у тврђави Кастел, гдје их очекује експлозија боја и емоција, и незаборавна журка уз мистични electro-pop  дуо Nipplepeople. Плес до јутра.

Циљ организатора је, како наводе, да спортисти и туристи у што већем броју дођу у прољећну Бањалуку, да доживе удобност равних тркачких стаза кроз раскошне алеје, да пробуде адреналин уз рафтинг на Врбаса, одлично се забаве и поново дођу уград који ће, након елитних свјетских тркача, крајем маја окупити и елитне рафтереса свих континената.

Run&More Community

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана