УНА ТВ, субота, 3. јун 2023.

УНА ТВ
УНА ТВ, субота, 3. јун 2023.

Из филмског програма УНА ТВ издвајамо француску комедију „Жандар и ванземаљци", домаће драме "Сјај у очима "и „Поглед са Ајфеловог торња" и америчку крими драму „Проповједници"

  •  Филм: Жандар и ванземаљци (Le gendarme et les extra-terresters) – субота, 03.06. у 10.50

Неспособни инспектор Кришо покушава спасити становнике Сен Тропеа од хуманоидних ванземаљаца који пију уље. Једини начин за распознавање ко су прави људи, а ко ванземаљци осим по њиховој непресушној жеђи за уљем јесте и то што звуче као празне канте за смеће када се дотакну. Хаос је оно што им предстоји...

 

Улоге: Луј де Финес, Мишел Галабри, Мишел Модо, Ги Гросо

Режија: Жан Жиро

Жанр: Комедија/крими

Продукција: Француска, 1979.

Више о филму… https://www.imdb.com/title/tt0079200/

***

 

  • Филм: Сјај у очима – субота, 03.06. у 19.50

Филм говори о љубави двоје избјеглица у коју се уплићу духови прошлости и различитости представљене у форми духовитих флешбекова. Србин Лабуд је млади студент који је услијед сукоба у региону заједно са осталим избеглицама био присиљен да напусти Крајину.

Растао се са дјевојком Видом којој жели ући у траг али у међувремену у његов живот улази друга. Ријеч је о Романи, дјевојци "с друге стране" коју су неприлике такође натерале на напуштање родног мјеста. Упознају се преко агенције за упознавање парова и започињу везу у тешким животним условима.

Ометају их духови прошлости који их константно посјећују настојећи да им укажу на непремостиве разлике и тако их раздвоје.

Ријеч је углавном о комичним ситуацијама у којима се духови спајају са светом стварности.

 

Улоге: Сенад Алихоџић, Јелена Ђокић, Ивана Боланча, Милена Дравић

Режија: Срђан Карановић

Жанр: Романтична драма

Продукција: Србија И Црна Гора, 2003.

Више о филму… https://www.imdb.com/title/tt0335426/

***

Филм: Поглед са Ајфеловог торња – субота, 03.06. у 21.30

Маријана је лијепа и богата дјевојка. Бави се проституцијом на високом новоу, с елитном клијентелом.

Игром околности, сусреће Вању, младог вајара, и међу њима се јавља привлачност.

Када је имала 16 година, кратка љубавна афера са шефом њеног оца претворила се у трауму. Маријанин отац, гинеколог, тада није урадио ништа да заштити своју кћер - а за то ћутање и "дискрецију" добио је од свог шефа прилику за брзо напредовање и учествовање у скупим илегалним абортусима.

Поред тога, добио је и Маријанину мржњу за сва времена. Данас, десет година касније, на основу свега тога - Маријанина породица је богата, успјешна и омиљена у тзв. елитном друштву, а њен отац је чувени гинеколог који сарађује с многим приватним клиникама и има специјалну клијентелу.

На другој страни, Маријана је израсла у лијепу и веома привлачну дјевојку, студира медицину - и свом оцу се свети на свој необичан начин: проституишући се искључиво с његовим колегама, не би ли то угрозило очеву репутацију (сматрајући да је то једини могући начин за освету). Она је свијесна да то није прави начин за освету - јер се ни сама не осјећа најбоље у свему томе, али у недостатку друге могућности ипак не посустаје. Маријана упознаје младића Вању, скулптора из предграђа, у кога ће се заљубити и који ће јој отворити просторе љубави и повјерења, постајући специфичан разлог да она престане са својим начином освете.

 

Улоге: Марија Вицковић, Бранислав Трифуновић, Светозар Цветковић, Ирфан Менсур, Сергеј Трифуновић, Петар Божовић, Дарко Рундек

Режија: Никола Вукчевић

Жанр: Драма

Продукција: СЦГ, 2005.

Више о филму… https://www.imdb.com/title/tt0380635/

***

  • Филм: Проповједници (The Ministers) – субота, 03.06. у 23.05

Жена детектив њујоршке полиције, чијег је оца 13 година раније убила банда по имену „Проповедници", управо сазнаје да је та банда поново почела да убија. Пошто је скину са случаја, она несвијесно ступа у романтичну везу са чланом банде.

Филм „Проповедници" је класични акциони трилер о освети, породици и сложености потраге за правдом. У његовом средишту је ватрена љубавна прича у којој се танка линија између добра и зла брише и гдје свако скрива своју смртоносну тајну.

Данте, Луис и Перфекто Мендоза су браћа која су раздвојена након што су им родитељи настрадали у трагичној несрећи прије много година. Сада, као одрасли, поново су заједно и покушавају да изграде своје животе. Али када настарији, Луис – који је познат под надимком Проповједник – буде убијен у насумичној пуцњави на улици, преостала два брата се заклињу да ће напустити свој досадашњи живот и кренути да се освете.

Селест Сантана је њујоршки полицајац који такође жели да поравна рачуне. Прије много година, осветничка група по имену „Проповједници" на њене очи је убила њеног оца, полицајца. Сада, тринаест година касније, поново су почели да убијају – али овог пута, она нешто може да предузме. Уз помоћ свог партнера, полицијског ветерана, детектива Бруна, који је некад радио са њеним оцем, Селест прати траг убица.

Једини проблем је што се, и не знајући, заљубила у свог непријатеља и што ће убрзо сазнати тајну која лежи у сржи убиства њеног оца.

Када пиштољи буду извучени, мораће да направи тежак избор да би остварила правду.

                                                                                  

Улоге: Џон Легуизамо, Харви Кајтел, Флоренциа Лозано, Дајен Венора

Режија: Франк Рејес

Жанр: Крими драма

Продукција: САД, 2009.

Више о филму… https://www.imdb.com/title/tt0880570/?ref_=vp_vi_tt

***

СУБОТА 03.06.2023.

6:10

серија

Елиза

(Р)

8:15

ТВ продаја

ТВ продаја — „Ваше здравље, наша брига"

 

8:30

цртани филм

Патролне шапе

 

8:50

цртани филм

Свјетлуцава и Сјајна

 

9:40

цртани филм

Нинџа корњаче

 

10:50

породични филм

Жандар и ванземаљци

 

12:05

серија

Шешир професора Косте Вујића

(Р)

13:00

инфо

Уна вијести

 

13:05

спорт

Уна спорт

 

13:10

филм

Донна

 

14:05

емисија

Уна, дуе, тре

 

15:00

инфо

Уна вијести

 

15:05

спорт

Уна спорт

 

15:10

емисија

Уна, дуе, тре - наставак

 

15:15

филм

Стаљинград

(Р)

17:25

емисија

Холивудирање

(Р)

18:30

инфо

Уна Дан

 

19:00

серија

Шешир професора Косте Вујића

 

19:50

филм

Сјај у очима

 

21:30

филм

Поглед са Ајфеловог торња

 

23:05

филм

Проповедници

 

0:25

филм

Живот је стрес, спас је плес

(Р)

2:05

 

Сама

(Р)

3:35

 

Ноћни програм

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана