У винској лиги шампиона у Београду и "Подруми Вукоје"

PR
Foto: Ivana Čutura & PR

БЕОГРАД - Послије двије године паузе због епидемиолошких рестрикција најексклузивнија винска манифестација у региону "Гранд Тастинг" враћа се у Београд, гдје ће врхунска вина представити и требињска винарија "Подруми Вукоје 1982".

Винска лига шампиона биће одржана у суботу од 13 до 20 часова у хотелу "Metropol Palace ". Биће то поново прилика за љубитеље вина да на једном мјесту у једном дану пробају избор најбољих вина у региону, многа од њих недоступна на тржишту, вина која ће на ову јединствену манифестацију стићи директно из приватних архива винарија.

Централно мјесто заузеће 30 одабраних винара и винарија с простора некадашње Југославије, док ће у пратећем програму бити представљена Селекција регионалних оранж вина.

Организатори су потврдили да у Београд за ову прилику долазе с најбољим винима највећа имена из винског свијета региона, међу којима су и "Подруми Вукоје 1982". Осим њих, из БиХ преставиће се и винарије "Нуић" и "Јунгић", док из Словеније долазе вина из винарија "Батич", "Јакончич", "Симчич", "Истенич", "Мовиа", "Сирк", "Подвершчич", "Прус" све угледна имена у свјетским оквирима. Из Хрватске стиже најбоље хрватско црвено вино посљедњих година "Santa Elisabeta" истарске винарије "Benvenuti", а ту су још и Enjingi, Clai, Roxanich, Korta Katarina, Degrassi,, "Козловић", "Bibich", "Бошкинац", "Матошевић", а од македонских винарија Тиквеш и " Chateau Kamnik ", те" Плантаже" и "Винарија Кнежевић" из Црне Горе.

Србију ће на овој ексклузивној манифестацији представљати Александровић, "Темет", Радовановић, Ковачевић, Цилић, Милијан Јелић, "Вино Будимир", "Винарија Звонко Богдан", Деурић, Ердевик, "Маурер", "Бикицки" и велико прошлогодишње откриће, сасвим нова винарија " Probus Vineyards ".

Организатори истичу да ће специјални гости манифестације бити турска винарија " Chamlija ", која у Београд доноси најскупље турско вино икада, каберне "Django 2016" направљено у свега 2.000 боца, а које ће лично представити власник винарије Мустафа Чамлиџа, те словеначка "Puklavec Family Wines" која је за сваког посјетиоца припремила и пенушавац добродошлице.

Улазнице

Улазнице за "Гранд Тастинг" по цијени од 2.500 динара у чију цијену су укључени бонови за конзумацију вина у вриједности од 2.000 динара, винска чаша Riedel и луксузан каталог са списком вина која ће бити представљена на "Grand Tasting 2022 " могу се купити на продајним мјестима

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана