У Угљевику потписани уговори за градњу кућа оштећених у клизиштима

Срна
Foto: Срна

Начелник општине Угљевик Василије Перић потписао је данас уговоре о градњи стамбених објеката са четири корисника којима ће општина уз подршку УНДП-а градити куће оштећене клизиштима.

Перић је након потписивања уговора рекао да општина Угљевик учествује са по 5.000 КМ по породици, те изградњу пројеката, грађевинске и употребне дозволе, као и комплетне инфраструктуре, пута, струје и канализације.

"До сада је на овакав начин стамбено збринуто 12 породица са наше општине који су остали без стамбених објеката изазваних клизиштима терена", подсјетио је Перић.

Он је нагласио да општина Угљевик има програм стамбеног збрињавања вишечланих и социјално-угрожених породица које су стању стамбене потребе.

Један од потписника за градњу стамбеног објекта је Саво Николић из Малешеваца који је захвалио општини Угљевик и УНДП-у за подршку и навео да му је кућу прије четири године оштетило клизиште, те да није условна за живот.

"У кући живим са супругом и троје дјеце, а у другом дијелу куће живи брат са супругом и четворо дјеце", рекао је Николић новинарима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана