У Бијељини шест добитника Светосавске награде

Срна
Foto: Aрхива

БИЈЕЉИНА- Међу 40 овогодишњих добитника Светосавске награде у Републици Српској из Бијељине је шест истакнутих наставника основних и средњих школа и васпитача.

Добитници Светосавске награде у области предшколског васпитања и образовања су Биљана Арсеновић и Десанка Пандиловски, васпитачице у Дјечијем вртићу "Чика Јова Змај" и Горан Гашић, васпитач у вртићу "Драган и Зоран".

Из обданишта "Драган и Зоран" истичу да су поносни јер је Светосавска награда стигла у њихов вртић, уз оцјену да је, иако је додијељена појединцу, резултат рада свих запослених, те најљепши поклон за 20 година постојања и највећа потврда квалитета њиховог рада.

"Част је бити једина приватна предшколска установа која се може похвалити овим признањем, а уједно нам је то и додатни мотив да у наредном периоду будемо још бољи", поручили су из вртића "Драган и Зоран".

Добитници Светосавске награде у области основног васпитања и образовања су наставник разредне наставе Бранислав Милановић и наставник енглеског језика Љиљана Ђокић из Основне школе "Меша Селимовић" у Бијељини.

У области средњег образовања и васпитања добитник Светосавске награде је професор математике и програмирања Нада Васиљевић из Техничке школе "Михајло Пупин" у Бијељини.

Светосавском наградом за 2019/2020. годину Министарство просвјете и културе Републике Српске наградиће седам васпитача из предшколских установа, 24 наставника разредне и предметне наставе у основним школама и девет професора средњих школа у Републици Српској за постигнуте изузетне резултате у области васпитања и образовања дјеце и ученика и допринос квалитетнијем васпитању и образовању у Републици Српској.

Из ресорног министарства је најављено да ће награда овогодишњим добитницима бити уручена на начин прилагођен тренутној епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској и у складу са мјерама које прописују надлежне институције.

Свечана манифестација биће уприличена путем телевизијског преноса на програму Радио-телевизије Републике Српске 28. јануара.

Светосавска награда, која се састоји од Светосавске повеље и новчаног износа, додјељује се истакнутим васпитачима, стручним сарадницима и наставницима како би се указало на значај и вриједност позива васпитно-образовних радника и с циљем развоја и унапређења васпитно-образовног система у Републици Српској. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана