Тим "Чоко бананице" побједник првог Supernova Hackatonа

Supernova
Foto: Supernova

Први Supernova Hackaton одржан је у сали Електротехничког факултета Универзитета у Бањалуци.

Једнодневно такмичење у програмирању за младе на тему дигиталног живота станара у стамбеним зградама организовали су Supernova, Иновациони центар Бања Лука, ЕТФ и савез студената овог факултета.

Такмичарске екипе су на крају дана презентовале своје пројекте за савремено становање након чега су одабрана најиновативнија рјешења.

Рјешења је оцијенио Стручни жири Hackatonа у чијем саставу су били експерти различитих области: Дарио Тучић, директор Supernove, Зоран Ђурић, декан ЕТФ-а, Драго Гверић, директор ИЦБЛ-а, те Саша Бурић и Љубиша Удовчић, помоћник директора за дигиталну трансформацију и директор Функције за технику у Суперновој.

Тимови „Дрвосјече", „Суперновак Ђоковић" и „Cybersquad " су, према оцјени жирија, били подједнако успјешни у креирању дигиталног ZEV рјешења, те је сваки тим освојио награду у противвриједности од 700 КМ. Наградни фонд је обезбиједио Иновациони центар Бања Лука, а награде су тимовима уручили Драго Гверић, директор ИЦБЛ-а, Зоран Ђурић, декан ЕТФ-а и Дарио Тучић, директор Supernove.

За главну награду од 2.000 КМ и побједника Supernova Hackatonа 2023 проглашен је тим „Чоко бананице". Чланови побједничког тима представили су како може да изгледа живот у зградама потпомогнут софтверским рјешењима која подижу квалитет управљања функционалностима зграде, сарадње и комуникације станара и администрације ZEV-а. Прву награду је уручио Дарио Тучић, директор Supernove, која је припремила овај новчани фонд.

У ревијалном дијелу такмичења директор Supernove и декан ЕТФ-а потписали су споразум о сарадњи у којем је дефинисана даља подршка студентима у школовању и завршавању факултета, као и представљање Supernove као послодавца.

Свим такмичарима су уручене захвалнице за учешће, а посебну захвалност организатори су исказали Савезу студената ЕТФ-а који је активно подржавао и промовисао организацију овог догађаја.

Организација такмичења у програмирању имала је за циљ да се на једном мјесту окупе млади и талентовани људи, да се створи креативно окружење, те да млади у таквом амбијенту које је најближе окружењу у реалном свијету, искушају своја стечена знања, представе своје визије рјешавања одређених проблема и своју креативност.

За све информације о овом догађају посјетите wеб сајт www.supernovahackathon.com који су припремили студенти ЕТФ-а, иначе организатори ISCоn конференције, као и маркетинг и PR тим Supernove.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана