Свјетски дан здравља обиљежен у ЗТЦ “Бања Врућица”: Здрав начин живота најбоља превенција

PR
Свјетски дан здравља обиљежен у ЗТЦ “Бања Врућица”: Здрав начин живота најбоља превенција

ТЕСЛИЋ - Поводом Свјетског дана здравља Здравствено-туристички центар (ЗТЦ) “Бања Врућица” организовао је данас низ активности с циљем промовисања здравог начина живота и превентивног дјеловања.

За све учеснике обезбијеђено је бесплатно мјерење крвног притиска, шетња стазама овог комплекса, спортско-рекреативне активности, али и стручна предавања љекара у природи.

Према ријечима др Драженка Вуковића, извршног директора за здравство “Бање Врућице”, циљ данашњег окупљања јесте да се укаже становништву колика је потреба за личним и колективним очувањем и унапређењем здравља.

“Ми се у 'Бањи Врућици', између осталог, бавимо превентивним радом, а кроз спортско-рекреативне активности настојимо да анимирамо наше госте да се укључе у здрав начин живота и да тако превенирају многе врсте болести”, појаснио је Вуковић.

Херман Берчић, пензионисани професор физичког васпитања са Факултета за спорт из Љубљане, дугогодишњи гост “Бање Врућице”, истиче да је данашње настојање ЗТЦ “Бања Врућица” да подигне свијест о значају очувања здравља сјајна активност.

“Доктрина спортске едукацијске медицине је тачно оно што нуди 'Бања Врућица'. Физикалне терапије у комбинацији са природом овога краја дају одличне резултате за рехабилитацију”, додао је Берчић.

И млада Николина Божић из Теслића, ученица Основне школе “Петар Петровић Његош”, придружила се учесницима обиљежавања Свјетског дана здравља у “Бањи Врућици”.

“Ово је прелијепа прилика и за старе и за младе, активност која унапређује наше здравље и омогућава нам да се правилно развијамо”, истакла је Божићева.

Данашњем окупљању у “Бањи Врућици” присуствовали су гости хотела, као и чланови школе здравља “Менгеш” из Словеније, те ученици Основне школе “Петар Петровић Његош”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана